PINAR LABNE'Lİ LEZZETLER

PINAR LABNE, HAFİF YAPISI VE KIVAMI SAYESİNDE KAHVALTILARDAN ANA YEMEKLERE, TATLILARDAN SOSLARA KADAR PEK ÇOK YEMEĞE LEZZET KATIYOR. SEVDİKLERİNİZİ ŞAŞIRTIP MUTLU EDECEK LEZİZ TATLAR HAZIRLAMAK İSTİYORSANIZ TARİFLERİMİZ TAM SİZE GÖRE…

Pınar Labne’li sebze çorbası

Malzemeler

Hazırlanışı

Sebzeleri yıkayın ve küp küp doğrayın. Soğanı rendeleyin veya minik minik doğrayın. Tavada zeytinyağında önce soğanı biraz kavurun.Sonra sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kavurun. Unu serpin, üzerine karıştırmaya devam edin. Önce Pınar Labne’yi, ardından suyu azar azar ekleyin. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Karışım koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Pınar Labne’li Ali Nazik

Malzemeler

Hazırlanışı

Patlıcanların üzerine bıçak ile ufak delikler açın ve közleyin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Tavada etleri kavurun. Suyunu bırakıp çekince tereyağı ekleyin ve tuzunu ilave edin. Başka bir kâsede Pınar Labne’yi, ezdiğiniz sarımsaklar ile karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ekleyin ve karıştırın. Pınar Labne’li patlıcanı servis tabağına aktarın. Etleri üzerine kaşıkla yayın. Üzerine tereyağında kızarttığınız kırmızıbiberi gezdirerek servis yapın.

Pınar Labne’li hindi elbasan tava

Malzemeler

Elbasan sosu için

Hazırlanışı

Geniş bir tencere içine hindi but eti, soğan, küp doğranmış havuç, tuz ve defne yaprağı koyun. Üstünü 3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte ( ağzı kapalı ) 1 saat kaynamaya bırakın. Haşlanan hindi etinin suyunu süzerek bir kap içine alın. Geniş bir kâse içine Pınar Labne, un, su, tereyağı ve hindi eti suyunu koyun, çırpma teli yardımıyla iyice çırpın. Pütürsüz krema kıvamına gelebilmesini sağlayın. Fırınınızı önceden ısıtın, fırın tepsisine veya bir borcam içine haşlanan etleri koyun. Üzerine elbasan sosunu gezdirerek dökün, fırına verin. Üstü kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin.

Pınar Labne’li çikolatalı toplar

Malzemeler

Hazırlanışı

Pastabanı derin bir kâsede elinizle ufalayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, Pınar Labne’yi ilave edin. Homojen bir karışım olana değin karıştırıp daha sonra ocaktan alın. Pastabana cevizi ve Pınar Labne’li karışımı ekleyin ve karıştırın. Üzerini streç ile sararak buzdolabında 1/2 saat bekletin. Buzdolabından çıkartınca elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kakao ve Hindistan cevizine bulayın. Minik kâğıt kek kalıplarına yerleştirip servis yapabilirsiniz.

Pınar Labne’li beyaz çikolatalı Mouse

Malzemeler

Hazırlanışı

Çikolatayı benmari usulü eritin.Krema ve Pınar Labne’yi çırpın. Yumurta aklarını şeker ile beyazlaşıncaya kadar çırpın. Üçünü karıştırın. Bademi ve vanilyayı ekleyin. Erittiğiniz jelatini ilave edin. Sulu bir karışım olacak. Karışımı kapaklı bir buzdolabı kabına aktarıp soğuması ve kıvamını bulması için 3-4 saat kadar buzdolabında bekletin. Aralara pandispanya keki koyarak bardaklara dökün ve servis edin.

Pınar Labne’li çilekli kup

Malzemeler

Hazırlanışı

Yarım bardak süt ile kakule tohumlarını kaynatın. Daha sonra ateşten alıp gül suyunu ilave edin. Geriye kalan sütünüzü tencereye boşaltın, Pınar Labne’yi, toz şekeri, mısır nişastasını ve vanilyayı ilave ederek iyice çırpın. Önceden sütle beraber kaynattığınız kakuleyi süzerek sütü bu karışıma ilave edin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra kapatıp servis kâselerine boşaltın. Ilıyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra buzdolabında 2 saat bekletin. 250 g çileği ve 1 su bardağı toz şekeri blenderden geçirerek sos haline getirin. Soğuyan karışımın üzerine paylaştırın. Üzerini çilek, pudra şekeri ve taze nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz.