Şef Ünal Sermet’in elinden sizler için hazırladığı birbirinden lezzetlİ tariflerimiz var bu sayıda. Pınar ürünleriyle hızla ve kolayca pişireceğiniz, hem sizi hem sevdiklerinizi mutlu edecek bu tariflere sofralarınızda mutlaka yer açın...
Çamlı Çiftliği
A’la Hindi
Malzemeler:
- Çamlı Çiftliği A’la Hindi (6 kg civarı)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
Kestaneli iç pilav için:
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 4 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tarçın
- Yenibahar
- 1 paket kuş üzümü
- 1 paket dolmalık fıstık
- 3 dal dereotu
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı pişmiş kestane
Hazırlanışı: Hindiyi tepsiye alın. Derin bir kâse içinde sıvı yağı, rendelediğiniz sarımsağı ve baharatları karıştırın. Fırça ya rdımıyla tüm sosu hindinin içine ve dışına sürün. Limonu ve portakalı kabuklarıyla dilimleyip hindinin içine atın. Hindiyi fırın poşetine alın ve poşeti kapatıp üzerine bıçakla 2-3 delik açın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin. 1 saatin sonunda ısıyı 150 dereceye düşürün ve 1,5 saat daha pişirin. Kestaneli pilav için, pirincinizi 30 dakika kadar ılık suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın. Pınar Tereyağı ve bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tarçın, yenibahar, tuz ve diğer baharatları da ekleyerek 2 dakika daha kavurun. 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın. Pilav suyunu çekince dilimlediğiniz kestaneleri tencereye ekleyerek karıştırın ve altını kısarak 10 dakika kadar demleyin. Pişen hindinizi kestaneli iç pilav ile servis edin.
Pınar Karidesli Mezgit Köftesi
Malzemeler:
- 400 g Pınar Mezgit Fileto
- 1 su bardağı Pınar Krema
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket Pınar Karides (çözdürülmüş)
- 2 su bardağı Pınar Kaşar Peyniri
- Tuz
Sos için:
- 2 su bardağı Pınar Süt
- 2 su bardağı rendelenmiş Pınar Kaşar Peyniri
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı Pınar Krema
- Yarım çay bardağı rendelenmiş muskat (Hindistan cevizi)
Hazırlanışı: Pınar Mezgit Fileto’yu bol suda çözdürün ve süzün. Ardından iri parçalara bölüp blender haznesine koyun. Pınar Krema, Pınar Karides ve tuzu ilave ederek püre haline getirin. Bir kâse içerisine alıp un, yumurta ve bir su bardağı Pınar Kaşar Peyniri ilave ederek tüm malzemeyi karıştırın ve üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında dinlendirin. Orta boy bir tencere içerisine su ve tuz koyup kaynatın. Dolapta dinlendirdiğiniz karışıma yemek kaşığı ile iri, oval form verin. Kaynamakta olan su içerisine koyup 3-4 dakika kısık ateşte pişirin. Kevgir yardımı ile bir tabağa alın ve oda sıcaklığında bekletin. Orta boy bir tava içerisinde Pınar Tereyağı’nı kısık ateşte eritin. Unu ilave ederek 1-2 dakika kavurun, ardından sütü ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Krema, tuz, muskat ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Güveç kâse içerisine hazırlamış olduğunuz kremalı beşamel sostan tabanını kaplayıncaya kadar ince bir tabaka yayın ve üzerine hazırlayıp pişirdiğiniz balık köftesini koyun, kalan sosu üzerine dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini tüm kâsenin üzerine yayın. Güvecinizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Pınar Kalamar İle Noodle
Malzemeler: 4 KİŞİLİK
- 1 paket Pınar Kalamar
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet kırmızıbiber
- 4 adet sarı çarliston biber
- 200 g noodle
- 4 adet sarı çarliston biber
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates püresi
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı su
SOS İÇİN:
Hazırlanışı: Noodle’ı derin bir kap içerisine koyun ve üzerini kaplayacak şekilde sıcak su ile doldurun. 15 dakika beklettikten sonra kabaracaktır, süzgeç yardımı ile süzün. Pınar Kalamar’ı bir kap içerisinde bol su ile çözdürüp süzün. Vok tava veya geniş bir tava içerisine zeytinyağı koyup ısıtın, soğan, kırmızıbiber, sarı çarliston ve sarımsağı ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Pınar Kalamar, noodle, domates püresi, pulbiber, soya sosu, yarım kahve fincanı sıcak suyu da ilave edip yüksek ısıda sık sık karıştırarak 4-5 dakika daha soğanlı harç ile kaynatın. Son aşama için nişastayı su ile bir küçük kâsede karıştırarak eritin. Bu sosu kaynamakta olan noodle içerisinde gezdirerek dökün, kaşık yardımı ile karıştırın ve bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Pınar Gurme Sucuk ve Mıhlama
Malzemeler: 4 KİŞİLİK
- 2 adet Pınar Gurme Sucuk
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 4 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
- 2 su bardağı Pınar Krema
- 2 paket dil peyniri
- 4 çay bardağı kornişon turşu
- 4 kahve fincanı soğan turşusu
- 4 adet mısır ekmeği veya kumru ekmeği
- Yarım su bardağı su
SERVİSİ: Büyük bir tabak içerisine güveçteki mıhlamayı, üzerine kızarmış sucuk dilimlerini, tabağın diğer tarafına dilimlenmiş kumru ekmeğini, kornişon ve soğan turşusunu koyarak servis edebilirsiniz. Kumru ekmeği yerine mısır ekmeği veya ekşi maya ekmek çeşitlerini de seçebilirsiniz.
Hazırlanışı: Tava içerisine Pınar Tereyağı’nı ekleyin ve orta ateşte eritin. Mısır unu ilave ederek ve yavaş karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Pınar Krema’yı ve suyu ilave ederek 1-2 dakika kaynatın. Dil peyniri ilave ederek kısık ateşte peynirin tamamının erimesini sağlayıp ocaktan alın. Fırında ısıtılmış güveç kâsesine boşaltıp sıcak muhafaza edin. Pınar Gurme Sucuk’u soyun ve 2’ye bölün. Sonra her parçayı uzunlamasına ikiye bölün veya iri verev kesin. (İstediğiniz şekilde kesebilirsiniz.) Tavada orta ateşte Pınar Tereyağı ile her iki tarafını 2-3 dakika pişirin.
Yeşil Mercimek Salatası ile Pınar Hindi Füme
Malzemeler:
- 2 paket Pınar Hindi Füme
- 2 su bardağı yeşil mercimek (Akşamdan suya ıslatılmış)
- 2 adet kabukları soyulmuş ve küçük küp doğranmış domates
- 2 adet küp doğranmış sivri biber
- 3 dal küçük doğranmış yeşil soğan
- Limon suyu
- 9-10 dal ince doğranmış maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 adet kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş avokado
- 2 dilim üçgen kesilmiş Cheddar peyniri
Sos için:
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı bal
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı mayonez (Çukur bir kap içerisine tüm malzemeyi koyun ve çırpma teli ile karıştırıp buzdolabında muhafaza edin.)
Hazırlanışı: Mercimeği süzün, küçük bir tencerede 20-25 dakika haşlayın. Sıcak suyunu süzüp bol soğuk suda yıkayın ve soğuk suyu da süzün. Geniş bir kap içerisine domates, biber, yeşil soğan, limon suyu, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, mercimek ve tuz koyup tüm malzemeyi karıştırın. Servis tabağınızın ortasına yeşil mercimek salatasından koyup yayın ve üzerine Cheddar peynirini, Pınar Hindi Füme yapraklarını ve avokado dilimlerini koyun. Hardal sosundan sicim gibi ince şekilde yemeğin üzerine gezdirerek servis edin.
Pınar Hindi Dönerli Kanelloni
- 1 paket Pınar Hindi Döner
- 4 adet temizlenmiş ve uzunlamasına dilimlenmiş patlıcan
- 5 adet orta boy, temizlenmiş ve küp doğranmış domates
- 1 adet küçük boy, küçük küp doğranmış soğan
- 6 adet çekirdekleri çıkarılıp ince şerit doğranmış çarliston biber
- 2 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı rendelenmiş Pınar Kaşar Peyniri
- 1 yemek kaşığı taze fesleğen
Beşamel sos için:
- 3 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
- 3 su bardağı Pınar Süt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
- Tuz
Hazırlanışı: Tava içerisinde Pınar Tereyağı’nı orta ateşte eritin; soğanı, çarliston biberi ilave edip 3-4 dakika kavurun. Domates, fesleğen, tuz, karabiber ekleyerek suyunu çekip sos kıvamına gelene kadar pişirin. Patlıcanları, tavada ayçiçek yağında veya üzerini hafif yağlayarak ızgarada her iki tarafıyla kızartın. Pınar Hindi Döner’in oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Patlıcanların iki tanesini uzunlamasına yan yana sıralayın ve uç kısmına hindi döneri, üzerine de kaşar peyniri koyup rulo şeklinde sarın. Bu işlemi, kişi başı ikişer rulo olacak şekilde sekiz ruloya döneri eşit miktarda dağıtarak tamamlayın. Ayrı bir tavada orta ateşte Pınar Tereyağı’nı eritin, unu ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Süt, muskat ve yeteri kadar tuz ilave edip çırpma teli ile karıştırarak beşamel sos kıvamına getirin. Fırın tepsisine veya borcam içerisine domates sosunu ekleyin, üzerine sırasıyla patlıcan rulolarını, beşamel sosunu ve Pınar Kaşar Peyniri rendesini koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve kıyılmış fesleğen serpiştirerek servis edin.