PINAR LABNE, HAFİF YAPISI VE KIVAMI SAYESİNDE KAHVALTILARDAN ANA YEMEKLERE, TATLILARDAN SOSLARA KADAR PEK ÇOK YEMEĞE LEZZET KATIYOR. SEVDİKLERİNİZİ ŞAŞIRTIP MUTLU EDECEK LEZİZ TATLAR HAZIRLAMAK İSTİYORSANIZ TARİFLERİMİZ TAM SİZE GÖRE…
Pınar Labne’li Sebze Çorbası
Malzemeler
- 200 g Pınar Labne
- 1 litre su
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 ufak boy kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet kalem pırasa
- 1 adet orta boy soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Sebzeleri yıkayın ve küp küp doğrayın. Soğanı rendeleyin veya minik minik doğrayın. Tavada zeytinyağında önce soğanı biraz kavurun.Sonra sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kavurun. Unu serpin, üzerine karıştırmaya devam edin. Önce Pınar Labne’yi, ardından suyu azar azar ekleyin. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Karışım koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Pınar Labne’li Ali Nazik
Malzemeler
- 200 g Pınar Labne
- 300 g kuşbaşı et
- 5-6 adet orta boy patlıcan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
- 2-3 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı
Patlıcanların üzerine bıçak ile ufak delikler açın ve közleyin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Tavada etleri kavurun. Suyunu bırakıp çekince tereyağı ekleyin ve tuzunu ilave edin. Başka bir kâsede Pınar Labne’yi, ezdiğiniz sarımsaklar ile karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ekleyin ve karıştırın. Pınar Labne’li patlıcanı servis tabağına aktarın. Etleri üzerine kaşıkla yayın. Üzerine tereyağında kızarttığınız kırmızıbiberi gezdirerek servis yapın.
Pınar Labne’li Hindi ElbasanTava
Malzemeler
- 600 g hindi but eti ( derisiz-kemiksiz )
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1-2 adet defne yaprağı
- Tuz
Elbasan sosu için
- 500 g Pınar Labne
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı hindi eti suyu
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
Hazırlanışı
Geniş bir tencere içine hindi but eti, soğan, küp doğranmış havuç, tuz ve defne yaprağı koyun. Üstünü 3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte ( ağzı kapalı ) 1 saat kaynamaya bırakın. Haşlanan hindi etinin suyunu süzerek bir kap içine alın. Geniş bir kâse içine Pınar Labne, un, su, tereyağı ve hindi eti suyunu koyun, çırpma teli yardımıyla iyice çırpın. Pütürsüz krema kıvamına gelebilmesini sağlayın. Fırınınızı önceden ısıtın, fırın tepsisine veya bir borcam içine haşlanan etleri koyun. Üzerine elbasan sosunu gezdirerek dökün, fırına verin. Üstü kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin.
Pınar Labne’li Çikolatalı Toplar
Malzemeler
- 200 g Pınar Labne
- 230 g bitter kuvertür çikolata
- 1 su bardağı ceviz veya fındık içi (iri çekilmiş)
- 1 adet kakaolu pastaban
Hazırlanışı
Pastabanı derin bir kâsede elinizle ufalayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, Pınar Labne’yi ilave edin. Homojen bir karışım olana değin karıştırıp daha sonra ocaktan alın. Pastabana cevizi ve Pınar Labne’li karışımı ekleyin ve karıştırın. Üzerini streç ile sararak buzdolabında 1/2 saat bekletin. Buzdolabından çıkartınca elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kakao ve Hindistan cevizine bulayın. Minik kâğıt kek kalıplarına yerleştirip servis yapabilirsiniz.
Pınar Labne’li Beyaz Çikolatalı Mouse
Malzemeler
- 200 g Pınar Labne
- 200 g beyaz çikolata
- 100 g toz badem (1 bardak)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 4 yaprak jelatin (önce yarım saat soğuk suda ısıtın, sonra 1/4 su bardağı sıcak suda eritin)
- 200 ml Pınar Krema
- 2 yumurtanın akı
- 1 paket vanilya
- Pandispanya keki
Hazırlanışı
Çikolatayı benmari usulü eritin.Krema ve Pınar Labne’yi çırpın. Yumurta aklarını şeker ile beyazlaşıncaya kadar çırpın. Üçünü karıştırın. Bademi ve vanilyayı ekleyin. Erittiğiniz jelatini ilave edin. Sulu bir karışım olacak. Karışımı kapaklı bir buzdolabı kabına aktarıp soğuması ve kıvamını bulması için 3-4 saat kadar buzdolabında bekletin. Aralara pandispanya keki koyarak bardaklara dökün ve servis edin.
Pınar Labne’li Çilekli Kup
Malzemeler
- 200 g Pınar Labne
- 3 su bardağı Pınar Süt
- 3/4 su bardağı şeker
- 4 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- 3 kakule tohumu (havanda dövülmüş)
- 1/2 paket vanilya
- Çilekli sos
- 250 g çilek
- 1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı
Yarım bardak süt ile kakule tohumlarını kaynatın. Daha sonra ateşten alıp gül suyunu ilave edin. Geriye kalan sütünüzü tencereye boşaltın, Pınar Labne’yi, toz şekeri, mısır nişastasını ve vanilyayı ilave ederek iyice çırpın. Önceden sütle beraber kaynattığınız kakuleyi süzerek sütü bu karışıma ilave edin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra kapatıp servis kâselerine boşaltın. Ilıyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra buzdolabında 2 saat bekletin. 250 g çileği ve 1 su bardağı toz şekeri blenderden geçirerek sos haline getirin. Soğuyan karışımın üzerine paylaştırın. Üzerini çilek, pudra şekeri ve taze nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz.