KONUSUNUN UZMANI BLOGGER ANNELER HER DERDE DEVA

ANNELER ARTIK SANAL ORTAMDA DA GERÇEK YAŞAMDA OLDUKLARI KADAR AKTİF. AKLINIZA TAKILAN HEMEN HER ŞEYİN CEVABINI TECRÜBELERİNİN IŞIĞINDA VE BİR TIK’LA ERİŞEBİLECEĞİNİZ MESAFEDE PAYLAŞIYORLAR BİZLERLE. TABİİ Kİ BLOGGER ANNELERDEN BAHSEDİYORUZ. SANAL ORTAMIN ANNELERİNİ İNTERNETİN BİZE SUNDUĞU İMKÂNLAR ÖLÇÜSÜNDE YAKINDAN TANIYALIM, NEDEN BU YOLA BAŞ KOYDUKLARINI ÖĞRENELİM VE BLOG’LARINI TANITALIM İSTEDİK…

@SoranAnne
Ece Kumkale

“Çocukların hayatlarının ilk üç senesi çok önemli” diyen Ece Kumkale, hayatını da bu söylem üzerine şekillendiriyor. Ne zaman ikizleri 3.5 yaşına basıyor, işte o zaman Kumkale bir blog açarak yaşadığı tecrübeleri paylaşmaya karar veriyor. Aralık 2012’den bu yana aktif olarak “Hassas Anne” isimli blog’unda özellikle beslenme, bebek sağlığı, eğitim gibi ‘hassas’ konulara dair  merakları gideriyor, yol gösteriyor. Kumkale sağlık, eğitim, beslenme, emzirme, tuvalet eğitimi gibi önemli konularda merak edilen bilgileri blog’unda paylaşmakla kalmıyor; anne adayları ya da annelerle “Hassas Anne Buluşmaları” da gerçekleştiriyor; blog’unda hem anlatıyor hem de soruları yanıtlıyor. Yurtdışında sosyoloji ve psikoloji alanlarında yüksek öğrenim gören Ece Kumkale’nin yazı ve röportajlarına www.hassasanne.com adresinden ulaşabilirsiniz.

@BlogcuAnne
Elif Doğan

İlk çocuğu Deniz’i 2006 yılında dünyaya getirdikten sonra profesyonel iş hayatına ara verip, “Bugün kendim için ne yaptım?” sorusuna  “Hiçbir şey” karşılığını vermemek adına blog yazmaya başlıyor Elif Doğan. Nisan 2009’dan bu yana “Annelik her zaman toz pembe değil” temasıyla, kendi tabiriyle “Anne olmanın inişlerini-çıkışlarını ve en gerçek yüzünü paylaşmayı” sürdürüyor. Doğan’ın, “anneliğini paylaştığı bu kaçış alanı” blogcuanne.com da gebelik sürecinde ve çocuk sahibi olduktan sonraki dönemde edindiği tecrübelerinden  gündemini meşgul eden konulara kadar geniş bir içerik  sunuyor. “Yaklaşık 4,5 yıldır aktif olan blogcuanne.com’da Doğan kendi yazılarını yayınlarken pek çok gebe ya da yeni anne de kendi tecrübelerini aktarıp gebeliğin ilk haftasından itibaren çocuklarının günlüklerini tutabiliyor. Alışveriş başlığı altında puset tulumlarını önerirken,  çocuğunuza yatmadan önce okumak isteyeceğiniz kitaplarla ilgili alternatifler de sunuyor.  Elif Doğan’ın blog’una : http://blogcuanne.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

@umutsuziskadini
Güldem Zeybek
Aynı zamanda hurriyetaile.com ile milliyet.com.tr’de yazan Güldem Zeybek gerek kendi blog’unda gerekse diğer mecralarda gündelik hayatına dair bireysel  paylaşımlarda bulunuyor. Bu paylaşımların odağında ise elbette çocuklarıyla yaşadığı deneyimler yer alıyor. Instagram’da yine “umutsuziskadini”  ismini yazarak takip edebileceğiniz Zeybek, çocuklara yönelik sosyal sorumluluk kampanyalarını da yakından izliyor, takipçilerini de bu kampanyalara katılmaları, benzer etkinlikleri desteklemeleri için teşvik ediyor. Sosyal bir blogger anne olan Zeybek, twitter hesabındaki paylaşımlarla yalnız olmadığınızı da hatırlatıyor size...  Güldem Zeybek’in yazıları için:  http://umutsuziskadini.com/

Bir kokoşluk hikâyesi
Beyza Yazıcılar

Beyza Yazıcılar’ın kızı Bade doğduktan sonra açtığı bu blog, şimdiye kadar paylaştığımız blog’lardan biraz farklı. Burada sağlık, çocuk gelişimi, teknoloji gibi konular yerine, Beyza’nın kızı için interneti didik didik ederek bulduğu kıyafet tavsiyeleri, saç bantları, doğum günü pastası, anne-kız giysileri gibi modaya yönelik başlıklar var. Çocukla yurtdışına çıkanların dikkat etmesi gerekenlerden doğum günü partisi alternatiflerine kadar farklı bilgileri de içeren sitenin en güzel tarafı, Beyza Yazıcılar’ın bulduğu ürünlerin kaynaklarını ve fiyatlarını da yazması. Bloga’a http://kokoskizbade.blogspot.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Blogger anne olmak için...

Siz de bir blogger anne olabilirsiniz. Bunun için blog açmanızı sağlayacak bir e-mail hesabınızın olması yeterli. Blog açarken para harcamanıza gerek yok, bunu ücretsiz yapabiliyorsunuz. Sadece blog’unuzu ilgi çekici kılmak için küçük bir profesyonel destek almanız halinde son derece makul harcamalar yapabilirsiniz. Ancak takipçi sayınızın fazla olması için tasarım gibi unsurlardan çok içeriğinizin özel olması gerekiyor. Merak edilen, internette aranan konularda gerçek ve doğru içerik hazırlarsanız günde binlerce kişinin yazdıklarınızı okuduğunu göreceksiniz. Bir blog’un çok okunması için sahip olması gereken özellikleri şöyle sıralayabiliriz: