Yazın tatilin de etkisiyle birlikte uyku ve yeme alışkanlığında meydana gelen düzensizlik, okulların açılmasıyla birlikte yeniden belli bir disipline oturdu. Yeme alışkanlıkları da buna dahil. Sabah kahvaltısı, öğlen beslenmesi ve akşam yemeğinin yanında okul sonrası atıştırmalık kurabiyeler çocukların vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı…
Un Kurabiyesi
Malzemeler
1 paket katı yağ, oda sıcaklığında
Pınar Tereyağı da kullanabilirsiniz
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kaşık pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
Alabildiği kadar un (4,5 – 5 bardak)
1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
Yapılışı:
Katı yağ, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene dek karıştırın. Nişasta ve unu ilave edip hamuru iyice yoğurun. Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo biçimine getirin ve bıçak aracılığı ile verev biçiminde kesin ve üzerine bıçak ile 2 çizik atın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkardığınızda pudra şekerine bulayın.
Tarçınlı Kurabiye
Malzemeler
2 yumurtanın sarısı
150 gr yumuşatılmış margarin
2.5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Yumurta sarılarını, pudra şekerini ve yumuşatılmış margarini mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Un, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.190 dereceye ayarlı fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. Pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz üzerine serpiştirerek soğumaya bırakın. Servis yapın.
Kurabiye Adam
Malzemeler
150 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 adet yumurta
3–4 damla vanilya aroması
1 paket vanilya
2–2,5 su bardağı un
Yapılışı:
Geniş bir kaba 2 su bardağı un, nişasta, pudra şekeri ve vanilya aromasını ekleyin. Oda sıcaklığındaki margarini ve yumurtayı ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan bir beze yapın ve streç filme sararak buzdolabında 15-20 dk. dinlendirin. Merdane yardımı ile açın. Kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kızarana kadar yaklaşık 10dk. pişirin.