Birbirinden lezzetli makarna tarifleri
MAKARNAYI SEVMEYE DAHA ÇOCUKKEN BAŞLARIZ. BÜYÜRÜZ, ANNE-BABA OLURUZ SEVMEYE DEVAM EDER, ÜSTELİK ÇOCUKLARIMIZA PİŞİRMEKTEN VE ONLARLA BU LEZZETİ PAYLAŞMAKTAN KEYİF ALIRIZ. PİŞİRMESİ KOLAY, TADI LEZZETLİ, YİYENİ DE MUTLU EDEN MAKARNA İÇİN BİRBİRİNDEN GÜZEL TARİFLER HAZIRLADIK. TARİFLER, İSTANBUL’DAKİ DOUBLE COFFEE’NİN ŞEFİ TURAN VARLIK’TAN...
Tavuklu ve mantarlı Fettucini
Malzemeler:
- Yarım paket fettucini makarna
- 250 gr. tavuk (göğüs)
- 200 gr. kültür mantarı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 yaprak taze fesleğen
- 25 gr. parmesan peyniri
- 1 paket Pınar Krema
Yapılışı:
Tavukları küp küp doğrayıp sıvı yağda soteleyin. Pişmesine yakın doğradığınız mantarı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine ince doğradığınız sarımsağı, kekiği, karabiberi, tuzu ve fesleğeni ilave edin. Makarnayı haşladıktan sonra Pınar Krema ile beraber tavuklu karışıma ilave edin ve 3 dakika sonra ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ekleyip servis yapabilirsiniz.
Sebzeli ve çıtır tavuklu Fettucini
Malzemeler:
- 1 adet kabak l 1 adet havuç
- Birer adet kırmızı, sarı ve yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ l Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tavuk bulyon
- Yarım çay kaşığı sebze bulyon l 200 gr. galeta unu
- 200 gr. tavuk göğsü l 4 yumurta
Yapılışı:
Sebzeleri serçe parmağı uzunluğu ve kalınlığında
kesip tencerede sıvı yağ ile kavurun. Sebzeler çok ölmeden yarımşar çay kaşığı tavuk ve sebze bulyon ile karabiberi ilave edin. Tavada ince şeritler halinde kestiğiniz tavuğu önce bir kâsede kırıp çırptığınız yumurtalara daha sonra galeta ununa batırıp kızartın. Bir başka tencerede haşlayıp süzdüğünüz makarnayı hazırladığınız sebzeli sosla karıştırın. En son üzerine tavukları dizerek servis yapın.
Dünyanın her yerinde o bir klasik:
Spagetti Napolitan
Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı margarin
- 1 orta boy domates
- 1 çorba kaşığı ince doğranmış soğan
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 çorba kaşığı tuz
- 300 gr. spagetti makarna
- 25 gr. rendelenmiş parmesan peyniri
Yapılışı:
Tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar çevirerek pişirin. Küp küp doğradığınız domatesi ilave edip birkaç dakika daha karıştırın. Tuz ve karabiberi ilave edip tencereyi ateşten alın. Bir başka tencerede spagettiyi diri kalacak şekilde haşlayın. Süzdükten sonra napolitan sosuyla karıştırıp parmesan peyniriyle süsleyerek servis yapın.
3 renk Tortellini
Malzemeler:
- 600 gr. karışık tortellini
- 200 gr. Pınar Krema
- 4 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
- 7 adet orta boy mantar
- 1 tutam taze nane
- Tuz
Tencereye koyup kaynattığınız suyun içine tortelliniyi ilave edin ve yaklaşık 8 dakika pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip ince doğradığınız mantarı soteleyin. Krema ve bir tutam tuz eklediğiniz mantarlı sosunuzu, süzdüğünüz tortellini ile karıştırıp servis edin. Dilerseniz üzerine domates sosu gezdirebilirsiniz.
Sebzeli Noodle (Çin makarnası)
Malzemeler:
- 1 paket Noodle makarnası l 1 adet sarı biber
- 1 adet kırmızı biber l 1 adet havuç
- 1 adet kabak l 3 çorba kaşığı soya sosu
- 2 tatlı kaşığı değirmen karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz l 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Noodle makarna haşlanır. Makarna haşlanırken bir taraftan biberler, kabak ve havuç serçe parmağı büyüklüğünde ince ince doğranır. Sebzeler tavada bir tatlı kaşığı sıvı yağda sotelenir. Noodle makarna haşlandıktan sonra süzülür ve sebzelerin sotelendiği tavaya alınır. Sebzeler ve makarna tavada çevrilir. Tuz, soya sosu, karabiber ve sumak makarnaya eklenir ve bir-iki sefer çevrilip servise hazır hale getirilir. Bu tarifi wok tavada uygulamanız size kolaylık sağlayacaktır.