BİRBİRİNDEN LEZZETLİ MAKARNA TARİFLERİ

Birbirinden lezzetli makarna tarifleri

MAKARNAYI SEVMEYE DAHA ÇOCUKKEN BAŞLARIZ. BÜYÜRÜZ, ANNE-BABA OLURUZ SEVMEYE DEVAM EDER, ÜSTELİK ÇOCUKLARIMIZA PİŞİRMEKTEN VE ONLARLA BU LEZZETİ PAYLAŞMAKTAN KEYİF ALIRIZ. PİŞİRMESİ KOLAY, TADI LEZZETLİ, YİYENİ DE MUTLU EDEN MAKARNA İÇİN BİRBİRİNDEN GÜZEL TARİFLER HAZIRLADIK. TARİFLER, İSTANBUL’DAKİ DOUBLE COFFEE’NİN ŞEFİ TURAN VARLIK’TAN...

Tavuklu ve mantarlı Fettucini

Malzemeler:

Yapılışı:
Tavukları küp küp doğrayıp sıvı yağda soteleyin. Pişmesine yakın doğradığınız mantarı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine ince doğradığınız sarımsağı, kekiği, karabiberi, tuzu ve fesleğeni ilave edin. Makarnayı haşladıktan sonra Pınar Krema ile beraber tavuklu karışıma ilave edin ve 3 dakika sonra ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ekleyip servis yapabilirsiniz.

Sebzeli ve çıtır tavuklu Fettucini

Malzemeler:

Yapılışı:
Sebzeleri serçe parmağı uzunluğu ve kalınlığında kesip tencerede sıvı yağ ile kavurun. Sebzeler çok ölmeden yarımşar çay kaşığı tavuk ve sebze bulyon ile karabiberi ilave edin. Tavada ince şeritler halinde kestiğiniz tavuğu önce bir kâsede kırıp çırptığınız yumurtalara daha sonra galeta ununa batırıp kızartın. Bir başka tencerede haşlayıp süzdüğünüz makarnayı hazırladığınız sebzeli sosla karıştırın. En son üzerine tavukları dizerek servis yapın.

Dünyanın her yerinde o bir klasik:

Spagetti Napolitan

Malzemeler:

Yapılışı:
Tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar çevirerek pişirin. Küp küp doğradığınız domatesi ilave edip birkaç dakika daha karıştırın. Tuz ve karabiberi ilave edip tencereyi ateşten alın. Bir başka tencerede spagettiyi diri kalacak şekilde haşlayın. Süzdükten sonra napolitan sosuyla karıştırıp parmesan peyniriyle süsleyerek servis yapın.

3 renk Tortellini

Malzemeler:

Tencereye koyup kaynattığınız suyun içine tortelliniyi ilave edin ve yaklaşık 8 dakika pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip ince doğradığınız mantarı soteleyin. Krema ve bir tutam tuz eklediğiniz mantarlı sosunuzu, süzdüğünüz tortellini ile karıştırıp servis edin. Dilerseniz üzerine domates sosu gezdirebilirsiniz.

Sebzeli Noodle (Çin makarnası)

Malzemeler:

Yapılışı:
Noodle makarna haşlanır. Makarna haşlanırken bir taraftan biberler, kabak ve havuç serçe parmağı büyüklüğünde ince ince doğranır. Sebzeler tavada bir tatlı kaşığı sıvı yağda sotelenir. Noodle makarna haşlandıktan sonra süzülür ve sebzelerin sotelendiği tavaya alınır. Sebzeler ve makarna tavada çevrilir. Tuz, soya sosu, karabiber ve sumak makarnaya eklenir ve bir-iki sefer çevrilip servise hazır hale getirilir. Bu tarifi wok tavada uygulamanız size kolaylık sağlayacaktır.