PINAR KREMİLLA'LI BİRBİRİNDEN LEZZETLİ VE TATLI TARİFLER

SEVDİKLERİNİZ İÇİN KISA SÜREDE HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ BİRBİRİNDEN LEZZETLİ TARİFLER PAYLAŞIYORUZ SİZLERLE…  PINAR KREMİLLA, PINAR KREMA, PINAR LABNE VE ELBETTE PINAR SÜT MALZEMELERİN BAŞINDA GELİYOR. LEZZETİN SIRRI DA BURADA GİZLİ…

Hindistan Cevizli Krem Brule

MALZEMELER: (6 kişilik)
500 ml Pınar Kremilla (1 kutu) 50 gr Hindistan cevizi  1 tatlı kaşığı doğal Hindistan cevizi aroması  80 gr toz esmer şeker
Pınar Kremilla’yı bir karıştırma kabına alıp içine Hindistan cevizi aromasını ve Hindistan cevizini ekleyin. Tel çırpıcı ile homojen hale gelene kadar karıştırın. Pınar Kremilla’lı karışımınızı servis kabınıza boşaltıp üstüne esmer toz şekeri serpiştirin. Pürmüz ile toz şekeri yakarak ‘krem brule’niz üzerinde bir tabaka oluşturun. Buzdolabında 15 dakika bekletip servis edin.

Kestaneli Mini Pasta

MALZEMELER: (4 adet)
120 gr toz şeker l 2  adet yumurta
75 gr un 15 gr kakao
1 çay kaşığı vanilya özütü

ARASI İÇİN:
50 ml Pınar Kremilla
120 ml Pınar Krema (soğuk)
150 gr kestane şekeri püresi
50 gr kestane şekeri (ufak doğranmış) 50 gr portakal şekerlemesi (ufak doğranmış)

Üstü İçin:
250 ml Pınar Kremilla (1/2 kutu)

HAZIRLANIŞI:
Kek için, toz şeker ve yumurtayı mikserin yüksek devrinde birkaç dakika çırpın. Mikserin devrini düşürüp unu ve kakaoyu elekten geçirerek karışıma ekleyin. Vanilya özütünü de ekleyip çok kısa bir süre karıştırdıktan sonra mikseri durdurun. 7 cm çapında 4 adet metal kalıbı yağlayıp içlerini ve tabanlarını yağlı kâğıt ile kaplayın. Bir fırça ile kâğıdın üzerini de tekrar yağlayın. Kek karışımınızı kalıplara paylaştırıp 170°C fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıplarından çıkarın ve yatay olarak ortadan ikiye kesin. Pınar Krema’yı çırparak kabarmasını ve sertleşmesini sağlayın. İçine Pınar Kremilla’yı ve kestane püresini ekleyip karıştırın. Karışımı bir sıkma poşetine doldurup buzdolabında yarım saat soğutun. Soğuyan kremayı keklerinizin alt katının üstüne kalın bir katman oluşturacak şekilde sıkın. Kestane ve portakal şekerlemesi parçacıklarını kremanın etrafına yapıştırıp keklerin üst katlarını kremanın üstüne kapatın. 250 ml Pınar Kremilla’yı ufak bir sos tenceresinde 2 dakika ısıtıp mini pastalarınızın üzerine gezdirin. Mini pastalarınızı hemen servis edin.

Karamelli Fındıklı Kuplar

MALZEMELER: (6 kişilik)
500 ml Pınar Kremilla (1 kutu) 300 ml Pınar Krema (soğuk)
160 gr Pınar Labne
150 gr fındık (kavrulmuş, iri kıyılmış)
6 adet kedidili bisküvi
60 ml Pınar Süt (ılıtılmış)

Karamel sos için:
75 gr şeker 15 ml su
150 ml Pınar Krema

HAZIRLANIŞI:  Karamel için, 150 ml Pınar Krema’yı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ateşten alın. Şekeri ve suyu ufak bir sos tenceresinde ocağa koyun. Şeker eriyip rengi koyulaşana kadar hiç karıştırmadan pişirin. Isıttığınız kremayı eriyen şekere ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 300 ml soğutulmuş Pınar Krema’yı sertleşip kabarana kadar çırpın.  İçine 350 ml Pınar Kremilla ile Pınar Labne’yi ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kremayı sıkma poşetine doldurup buzdolabında bekletin. Kedidili bisküvileri ikiye bölün. 6 adet yarım kedidili bisküviyi tekrar ikiye bölüp servis bardaklarınızın dibine ikişer parça şeklinde yerleştirin. Üzerlerine birer kaşık ılık süt gezdirin. Buzdolabında soğuttuğunuz kremayı kedidili bisküvilerin üzerine kalın bir kat oluşturacak şekilde sıkın. Üzerine bir-iki kaşık karamel gezdirip bolca fındık serpiştirin. Fındıkların üzerine tekrar krema sıkarak bir kat oluşturduktan sonra kalan Pınar Kremilla’yı kupların üzerine paylaştırın. Karamel sos ve fındık parçacıkları gezdirip yarım adet kedidili bisküvi batırarak kuplarınızı tamamlayın. Soğuttuktan sonra servis edin.

Kremilla'lı Profiterol

MALZEMELER: 3 yumurta 1 su bardağı su 125 gr Pınar Tereyağı
1 bardak un Kreması için: 500 ml Pınar Kremilla  4 yaprak jelatin 
1 su bardağı sıcak su (jelatini eritmek için)  1/2 su bardağı pudra şekeri
ÜSTÜ İÇİN:Pınar Kakao Sos

HAZIRLANIŞI: Hamur için tereyağını ve suyu tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca unu ekleyip sürekli karıştırın. Kaşıkla toplanmaya başlayınca ocaktan alın. Ilıyınca yumurtaları ekleyin. Hamuru sıkma torbasına aktarın ve yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklar bırakarak ceviz büyüklüğünde sıkın. 1800°C’de 25-30 dakika pişirin. Krema için, ocakta kaynayan suya yaprak jelatini ekleyin, eriyene kadar hızlıca karıştırın. Şekeri ekleyip karıştırın. Kremilla ilave edin, karıştırın ve buzdolabına kaldırın. 2-3 saat sonra karışım katılaşmış olacak. Kremayı tatlı kaşığı ile profiterol toplarının içine yerleştirin. Üzerine Pınar Kakao Sos dökün ve servis yapın.