Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Pınar Labneli Elmalı Tavuk Göğüsü

MALZEMELER

  • 6 adet elma
  • 6 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 3 yemek kaşığı kuru İzmir üzümü veya kuş üzümü

Tavukgöğsü için;

  • 200g Pınar Labne
  • 4 su bardağı Pınar Süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Nohut büyüklüğünde 2 adet damla sakızı
  • Tarçın, file badem

YAPILIŞI

  • Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya koyun. Üzerine toz şeker, ceviz ve varsa kuş üzümünü ekleyip yüksek  ateşte 5 dakika pişirin. Elmaların hafifçe yumuşaması yeterlidir. Tarçını katıp karıştırın.
  • Elmalı harcı 25-28 santim boyutlarındaki kare ya da yuvarlak borcamın dibine yayın.
  • Tavukgöğsü için; süt, yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu ve  toz şekeri orta boy bir tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Pınar Labne’yi ilave edip tel çırpıcı yardımıyla çırparak pürüzsüz hale getirin. Kaynayınca ocaktan alın. Sıcakken elmanın üzerine gezdirin.
  • Tatlıyı tarçın ve bol bademle süsleyerek buzdolabında bir gece bekletin.  Soğuk servise sunun. 
 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27

 
CookieWeb sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için gizlilik ve kullanım koşullarımıza göz atabilirsiniz.
X