Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Pınar Labneli İrmikli Tatlı

MALZEMELER

  • 400 g Pınar Labne
  • 6 su bardağı Pınar Süt
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 paket vanilya

Tel kadayıflı süsleme için;

  • 1 yemek kaşığı Pınar tereyağı
  • 75-100 g tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 6-7 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi

YAPILIŞI

  • Orta bir boy tencereye Pınar süt, Pınar Labne, irmik, toz şeker ve vanilyayı koyun. Orta ateşte, sürekli karıştırarak kaynatın. Koyulaşınca altını kısıp 5 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
  • Diğer taraftan, 20-22cm çapında ve bir karış yüksekliğindeki borcamın içini suyla çalkalayın.
  • Ilıttığınız muhallebiyi ıslak borcama aktarın. En az bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün buzdolabından çıkarıp servis tabağına ters çevirin.
  • Bu arada mutfak makası ya da bıçakla parmak boyunda kestiğiniz tel kadayıfı Pınar tereyağında hafif renk alıncaya kadar kavurun. Ceviz içi ve şekeri ekleyin. Tel kadayıflar kızarıncaya kadar, kısa bir süre daha çevirin ve ocağın altını kapatın.
  • Tatlıyı buzdolabından çıkarıp kavurduğunuz tel kadayıfı  üzerine ve kenarlarına yayın. Ceviz içi, taze nane ve kırmızı meyvelerle süsleyerek servise sunabilirsiniz.
 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27

 
CookieWeb sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için gizlilik ve kullanım koşullarımıza göz atabilirsiniz.
X