Pınar'la Yaşam Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Dergisi Ocak 2019

Kupta Tiramisu Cevizli Kadayıflı Kup MALZEMELER: s 1 paket Pınar Kremilla s 150 gram Pınar Labne s 1 paket pasta tabanı s 1,5 su bardağı su s 1 yemek kaşığı granül kahve s 2 yemek kaşığı şeker MALZEMELER: s 50 gram eritilmiş Pınar Tereyağı s 1 çay bardağı kırılmış ceviz s 150 gram (4 su bardağı) tel kadayıf s 1 paket Pınar Kremilla YAPILIŞI: Kaynamış suda kahve ve şekeri eritin. Kup ölçüsünde kestiğiniz pasta tabanı kupun tabanına yerleştirin ve hazırladığınız karışımla ıslatın. Pınar Kremilla ile Pınar Labne’yi bir kapta karıştırın. Kupun yarısına kadar bu karışımdan koyun. Bir kat daha pasta tabanı koyup, kahveli karışımla ıslatın. Üzerini tekrar Kremilla ve labneli karışım ile doldurun ve kakao serpin. Kup tiramisunuz servise hazır! YAPILIŞI: Tel kadayıf, eritilmiş Pınar Tereyağı ve cevizi harmanlayıp 160 0 C fırında renk alana kadar 15-20 dakika pişirin. Kupun tabanına 4 yemek kaşığı kadar kadayıf koyun. Kadayıfın üzerine Pınar Kremilla’yı ekleyin. Üzerine tekrar kadayıf ile süsleme yapabilirsiniz. Kadayıflı kupunuz servise hazır! PINAR’LA YAŞAM I 13

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3OTE1