Yaşam Pınarım

10 I YAŞAM PINARIM İster çayın yanında ister kahvaltıda isterseniz ana yemekte… Kiş, pek çok mutfakta kendine yer bulmuş özel bir lezzet… Bu tarifi seveceksiniz. Süzme Peynirli kiş İtalyan Şef Danilo Zanna, İtalya’nın en meşhur atıştırmalığı Bruschetta’ya Pınar Labne’li nefis bir dokunuş kattı. Tüm ailenin “yine yap” diyeceği leziz Bruschetta’yı 10 dakikada hazırlamak mümkün üstelik. Peynirli Bruschetta’ya Türk dokunuşu MALZEMELER: s Pınar Labne s 2-3 adet domates s 4-5 dilim ekmek (mümkünse ekşi mayalı) s Taze fesleğen s Birkaç diş sarımsak s Zeytinyağı s Tuz s Karabiber YAPILIŞI: Ekmekleri kızgın tavada önlü arkalı kızartın (dilerseniz fırın ızgarasında veya tost makinesinde de yapabilirsiniz). Ekmekler sıcakken üzerine ortadan ikiye böldüğünüz bir baş sarımsağı sürün. Sürdükçe ekmeğe işlediğini göreceksiniz. Bu işlemden sonra ekmekleri biraz soğuması için kenara alın. Domatesleri küçüp küpler halinde doğrayın. Ardından tuz ve karabiber, iri parçalar halinde koparılmış fesleğen, zeytinyağı ve iri dilimlenmiş 1 diş sarımsağı bir kapta domatesleri ezmeden karıştırın. Pınar Labne’yi soğuyan ekmeklerin üzerine sürün. Kaşık yardımıyla domates karışımını da labnenin üzerine ekleyin. Enfes Bruschetta’nız hazır. Not: Dilerseniz domateslerin arasına küp halinde doğranmış Pınar Beyaz Peynir veya Pınar Kaşar Peyniri de ekleyebilirsiniz. Denedik, çok yakışıyor. BESLENME MALZEMELER: s 4 çorba kaşığı Pınar Tereyağı s 3 adet yumurta s 2 çorba kaşığı Pınar Süt s Bir buçuk su bardağı un s Yarım çay kaşığı kabartma tozu s Bir buçuk su bardağı rendelenmiş Pınar Kaşar Peyniri s Bir buçuk su bardağı Pınar Süzme Peynir s 5-6 dal taze soğan s 2 çorba kaşığı sıvıyağ s 1 çay bardağı Pınar Krema YAPILIŞI: Bir kapta dört çorba kaşığı Pınar Tereyağı’nı, iki yumurta sarısını ve sütü karıştırın. Ayrı bir kapta elekten geçirdiğiniz bir buçuk su bardağı unu ve yarım çay kaşığı kabartma tozunu harmanlayıp, tereyağını karışıma ilave edin. Oluşacak hamuru yoğurup 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin. Derin bir kapta malzemedeki tüm peynirleri karıştırıp, bir yumurta sarısını peynirlerin üzerine ekleyin. Kıyılmış soğanı tavada soteleyip, peynirli karışıma ilave edip karıştırın. Dolaptan çıkardığınız hamuru elinizle fırın kabınızdan biraz büyük olacak şekilde açın. Kenarlarını da kaplayacak şekilde kalıba yerleştirip, ortasına peynirli karışımı yayın. (Bu karışımın tadına bakın, tuzunu az bulursanız ilave edin, yeterli gelebilir.) Ayrı bir kapta kalan bir yumurta sarısını ve Pınar Krema’yı çırpın. Kişin üzerine gezdirin, kalıbınızdan taşan hamuru bir bıçak yardımıyla traşlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra kıyılmış kırmızı biber ve taze soğanla süsleyip, ılık olarak servis yapın.. LEZİZ TARİFLER

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3OTE1