Yaşam Pınarım

Mutfağınızın en sağlıklı sebzelerinden biri olan enginar, folik asit, C ve K vitamini, fosfor, magnezyum, potasyum mineral- leri açısından son derece zengin olduğu gibi lif ve antioksidan zenginidir. Bu özellikleri sayesinde kanser, kalp hastalıkları ve diyabete karşı koruyucu etki gösterir. Yapılan araştırmalar gös- termiştir ki, buharda pişirilen enginarın antioksidan değeri, suda haşlanan enginarın antioksidan değerine oranla daha yüksektir. Bilindiği gibi, antioksidan hücrelere zarar veren serbest radikal- leri ortadan kaldıran madde olması sebebiyle sağlıklı yaşam ve uzun ömür için son derece önemlidir. Enginarın pişirme yönte- mine geri dönecek olursak, enginarın pişirilmeden önceki de- ğerine göre antioksidan değeri, buharda pişirmede 15 kat, suda haşlamada ise 8 kat artış gösterir. Çoğu kişi temizlemesi zor olduğu için enginarı soyulmuş olarak satın alır, oysaki enginarın en lezzetli ve faydalı yeri pişmiş yapraklarının etli iç kısmıdır. Bu yüzden satın alırken kaba yapraklarının kesilip iç yapraklarının kalmasını isteyebilirsiniz. Bu konuda bir bilgi daha: Soyulmuş enginarlar, kararmaması için limonlu suda bekletilir. Bu da tat kaybına neden olur. Uzun süre pişen tüm sebzelerde vitamin ve mineral kaybı olur. Bu sebeple enginarı da uzun süre pişirme- meye özen gösterin. Enginarın Baharın mucizevi sebzeleri ENGİNAR, KUŞKONMAZ VE BAKLA… SAĞLIK DEPOSU BU BAHAR SEBZELERİNE SOFRANIZDA YER AÇMANIN TAM SIRASI… BU ÜÇ SEBZEYİ SATIN ALINIRKEN NELERE DİKKAT ETMENİZ GEREKTİĞİNİ, SEBZELERİN BESİN DEĞERLERİNİ KORUYAN İDEAL PİŞİRME YÖNTEMLERİNİ VE SAĞLIĞINIZA FAYDALARINI SİZLER İÇİN ARAŞTIRDIK… YAPRAKLARI MAKBUL BESLENME BAHAR SEBZELERİ 6 I YAŞAM PINARIM

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3OTE1