Yaşam Pınarım

Hızlı, pratik ve çok lezzetli tarifler Tüm dünyada Hasselback ismiyle tanınan akordiyon patetes, ismini İsviçre’nin Stockholm kentindeki “Hasselbacken” restoranından alıyor. Patatesin en güzel sunumlarından biri olan bu tarif hem çok kolay hem çok lezzetli… Fırında akordiyon patates MALZEMELER: s 8-10 adet küçük boy tatlı patates (Siz istediğiniz sayıda hazırlayabilirsiniz.) s 2 yemek kaşığı Pınar Terayağı s Tuz s 2 diş sarımsak s 200 gram Pınar Kaşar Peyniri YAPILIŞI: Patateslerin kabuğunu soymadan bir fırça yardımı ile ovalayarak iyice yıkayın. Patatesleri, diplerinde patatesi bir arada tutacak mesafe kalacak şekilde ince ince kesin. (Patatesin iki tarafına bıçağın dibe gelmesini ve patates bölünmesini engelleyecek şekilde iki çöp şiş yerleştirebilirsiniz.) Pınar Terayağı’nı tavada eritip, ezdiğiniz sarımsak ve tuzla karıştırın. Bu karışımı bir fırça yardıma ile patateslerin akardiyon gibi açılmış aralarına ve üzerine sürün. 200 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika patatesleriniz yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine rendelediğiniz Pınar Kaşar Peyniri’ini ekleyip erimesi için tekrar fırına koyun ve beş dakika sonra fırından alarak ılık olarak servis yapın. BESLENME LEZİZ TARİFLER 8 I YAŞAM PINARIM

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3OTE1