Yaşam Pınarım

YAŞAM PINARIM I 9 Kabağın en lezzetli hali için bol kalsiyum takviyesi yapacağımız bir tarifimiz var… Kabak graten MALZEMELER: s 4 küçük boy kabak s Yarım bağ dereotu s 1 su bardağı rendelenmiş Pınar Kaşar Peyniri s 2 kaşık Pınar Tereyağı s 1, 5 su bardağı Pınar Süt s 2 kaşık un s Tuz s Karabiber YAPILIŞI: Kabakları yıkadıktan sonra halkalar şeklinde kesin. Fırın kabınızın zeminini yapışmaması için zeytinyağı ile yağladıktan sonra kabakları kabın içine dizin. Birinci sıra bitince kabakların üzerine fırça ile biraz zeytinyağı sürüp bir üst kata geçin. 200 derecede ısıttığınız fırına kabakları pişmesi için koyun. Tavada iki yemek kaşığı Pınar Tereyağı’nı eritin. İki kaşık unu ilave edip biraz karıştırdıktan sonra 2 su bardağı Pınar Süt’ü azar azar ekleyin. Tavanın başından hiç ayrılmadan karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelince biraz daha pişirip, tuzu ve karabiberi ekleyip ocağı kapatın. Pişen kabağı fırından çıkarın. Üstüne doğradığınız dereotunu serpiştirdikten sonra beşamel sosu döküp, fırında bir 15 dakika kadar daha pişirin. En son üzerine rendelediğiniz Pınar Kaşar Peyniri’ni ekleyip üzerini kızartana kadar fırında tutun. Yemeğinizi sıcak olarak servis edin.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3OTE1