Pınar'la Yaşam Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Dergisi Nisan 2019

Sektöre yönelik gelişmelerin, ürünlerin ve teknolojilerin sergilendiği bir platform niteliği taşıyan, üretici ve firmalara yönelik çözüm öne- rileri sunan 14. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Pınar Süt olarak katılmaktan mutluluk duyduklarını belirten Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı; “46 yıl önce çalışanları- mızla, üreticilerimizle ve tedarikçilerimizle birlikte büyümeyi, tüketi- cimiz ile birlikte uluslararası alanda söz sahibi olan bir ‘bölgesel güç’ olmayı ana hedefimiz olarak belirledik. Bugün Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yatırımlarımızla, üreticilerimizle birlikte hayvancılığının kalkınması için çalışmaya devam ediyoruz. Yatırımlarımız, bölgelerin üreticisi ve tedarikçisi ile tarımsal alt ya- pısının iyileştirilmesi ve değer yaratma kapasitesinin arttırılmasına hizmet ediyor. Yasalara ve ahlaki kurallara uygun davranan, çevre ve doğaya önem veren, insan kaynağını dikkatle değerlendiren, her zaman Ar-Ge çalışmaları ile kendini ve ürünlerini geliştiren bir felse- feyle hareket ediyoruz. Üreticilerimizi iş ortaklarımız olarak görüyor, ticari faaliyetlerimizle yarattığımız ekonomik değerlerden tüm pay- daşların fayda sağlayabilmesini amaçlıyoruz. Sürdürülebilir büyüme için, herkesin işini daha iyi yapması gerektiği bilinciyle, 46 yıldır ara- lıksız olarak çalışıyoruz” dedi. “SÜTÜMÜZÜN GELECEĞI BILINÇLI ELLERDE” Pınar Enstitüsü’nün “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi eğitim programı ile 4 yılda 7 binin üzerinde üreticiye ulaştığını be- lirten İdil Yiğitbaşı, “Ege, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde birlikte çalıştığımız küçük süt üreticilerini hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi konusunda eğitiyo- ruz. 18.000’i aşkın üreticimizi daima destekliyor, Türkiye’de kaliteli süt üretiminin artmasına katkıda bulunuyoruz. Ürettiğimiz kaliteli ve sağlıklı süt ve süt ürünleri ile dünyanın belli başlı ülkelerine ulaşıyor, ihracat hacmimizle sektöründe yakın coğrafyanın bölgesel gücü olma yolunda ilerliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Pınar Süt, 1973 yılından bugüne süt üreticileri ile el ele 1973’TEN BUGÜNE TÜRKİYE’NİN ÖNCÜ VE LİDER GIDA MARKASI OLAN PINAR SÜT, 7-10 ŞUBAT 2019 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN 14. AGROEXPO ULUSLARARASI TARIM VE HAYVANCILIK FUARI’NDA ÜRETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ. Pınar Enstitüsü’nden “Bilimsel Makale Ödülü” Gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek ve kaliteli yaşam farkındalığı yaratmak amacıyla bilimsel projelere des- tek vererek eğitim faaliyetlerinde bulunan Pınar Enstitüsü, Bilimsel Makale Ödülü düzenledi. 2013-2018 yılları arasında hakemli dergilerde yayımlanmış makale- lerin katıldığı Pınar Enstitüsü Bilimsel Makale Ödülü, bilime katkı, toplumsal yarar, uygula- nabilirlik gibi kriterler dikkate alınarak seçildi. Ödül alan makaleler; gıda teknolojisi, beslen- me-sağlık ilişkisi ve gıda güvenliği konuların- da yapılan çalışmalara destek olmak, toplu- mun sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla belirlendi. Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Güleç “Investigation of the influence of high glucose on molecular and genetic responses: an in vitro study using a human intestine model” adlı makalesi ile Birincilik Ödülü’ne, Dr. Gıda Yüksek Mühendisi Pınar Ercan “Inhibi- tory effects of chickpea and Tribulus terrestris on lipase, α -amylase and α -glucosidase” isimli makalesi ile İkincilik Ödülü’ne, Araştırma Görevlisi Ezgi Doğan Cömert ise “Mechanism of the interaction between insoluble wheat bran and polyphenols leading to increased antioxidant capacity” isimli makalesi ile Üçüncülük Ödülü’ne layık görül- dü. Akademisyenlerden oluşan Değerlendirme Kurulu tarafından seçilen ve ödül almaya hak kazanan makale sahiplerinden birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL para ödülü verilecek ve 21 Mayıs 2019 tarihinde Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek ödül törenin- de ödül sahiplerine plaket takdim edilecek. PINAR’LA YAŞAM I 31

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3OTE1