Pınar'la Yaşam Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Dergisi Nisan 2019

Mutfaklarda “BİR DAHA YAP ANNE” DEDİRTECEK LEZZETE İMZANIZI ATMANIZI SAĞLAYACAK BİRBİRİNDEN GÜZEL TARİFLERİMİZ VAR. ELBETTE BABALARI DA MUTFAĞA ALALIM, NE DE OLSA YEMEK PİŞİRME KONUSUNDA DOĞUŞTAN YETENEKLİLER… BESLENME LEZZET RÜZGÂRI 8 I PINAR’LA YAŞAM MALZEMELER: s 1 adet orta boy kuru soğan s 2 diş sarımsak s Yarım çay bardağı sıvı yağ s 1 tatlı kaşığı toz şeker s 2 yemek kaşığı sirke s 1 adet çarliston biber s 2 adet kırmızı kapya biber s 300 gram biftek veya tavuk (isterseniz et ve tavuksuz da yapabilirsiniz) s 1 çay kaşığı tuz s 1 çay kaşığı karabiber s 6 adet tortilla ekmeği (birçok markette var, bulamazsanız ince lavaşlarla deneyebilirsiniz) s 1 su bardağı rendelenmiş Pınar Kaşar Peyniri (Dilerseniz yarıya indirip, yarım su bardağı rendelenmiş Pınar Cheddar Peyniri de ekleyebilirsiniz) YAPILIŞI: Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağı ile tavada hafifçe kavurun. Üzerine toz şeker ve sirkeyi döküp hafifçe karamelize edin. Sarımsakları da doğrayıp soğanla birlikte tavada çevirmeye alın. Ardından küçük parçalar halinde ve jülyen kestiğiniz tavuk veya etleri tavaya ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip yüksek ateşte pişirin. Sebzeler fazla yumuşamadan tavayı ocaktan alın. Başka bir tavaya tortilla ekmeğini koyup üzerine hazırladığınız bu harçtan yayın. Harcın üzerine rendelediğiniz peynirden serpin. Bir diğer ekmek ile üstünü kapatın. İki tarafı tavada hafifçe kızaracak şekilde ısıtın. Bu esnada peynirler erimiş olacaktır. Düz bir tabakta dilimleyip servis yapabilirsiniz. Bir Meksika yemeği olan Quesadilla’ya farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Özellikle acılı baharatlar çok yakışacaktır. Sebzeleri dilerseniz mantar ve taze mısırla zenginleştirebilirsiniz. Dileyenler et ve tavuksuz da hazırlayabilirler. lezzet rüzgârı Etli veya tavuklu Quesadilla Lezzet önerileri:

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3OTE1