Pınar'la Yaşam Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Dergisi Nisan 2019

YAPILIŞI: Bir tavaya sıvı yağ ekleyip küçük küçük doğradığınız soğanları soteleyin. Üzerine küçük parçalar halinde kestirdiğiniz etleri ekleyip sotelemeye devam edin. Etler pişmeye yakın, ince kıydığınız sarımsakları ekleyip karıştırın. Ardından küçük küçük doğradığınız biberleri ilave edin. Biraz soteledikten sonra, domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve karışıma ekleyin. Salçayı, tuzu, karabiberi ilave edip, üzerine çok az sıcak su gezdirip, iyice pişmeye bırakın. Patlıcanların kabuklarında kürdan ile küçük delikler açın. Fırındaki ızgara üzerinde, içleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra kabuklarını soyup iç kısımlarını çıkarın ve bir çatal yardımıyla ezin. Bir başka tavada, tencereye Pınar Tereyağı’nı ve unu ekleyip kavurun. Patlıcanları ekleyin ve karıştırın. Pınar Kaşar Peyniri’ni, tuzu, rende muskatı ve 2,5 bardak ılık Pınar Süt’ü ekleyip birkaç dakika pişirin. Servis tabağına önce patlıcanı koyun. Üzerine sotelediğiniz etleri ilave edin. YAPILIŞI: Bütün malzemeleri blender’a koyup çekin. İstediğiniz kıvama gelince, üzerine kalan meyvelerden ekleyerek tüketebilirsiniz. MALZEMELER: Etli kısmı için: s 5 yemek kaşığı sıvı yağ s 2 adet kuru soğan s 1 kg kuşbaşı kuzu eti (kemiksiz) s 2 diş sarımsak s 1 adet dolmalık biber s 2 adet domates s 1 tatlı kaşığı domates salçası s 3 tutam tuz s 1 tutam karabiber s 3 bardak su MALZEMELER: s 200 ml Pınar Kefir Sade s 100 gr yulaf s 1 adet muz s 1 / 2 adet nar s 6 adet çilek s 1 yemek kaşığı bal Beğendi kısmı için: s 4-5 yemek kaşığı Pınar Tereyağı s 2,5 bardak Pınar Süt s 3 yemek kaşığı un s 1,5 kg patlıcan s 1 su bardağı rendelenmiş Pınar Kaşar Peyniri s 2 çay kaşığı tuz s 1 tutam rende muskat (dilerseniz) Hünkâr Beğendi Enerji Veren Kefirli Ara Öğün PINAR’LA YAŞAM I 9

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3OTE1