Pınar'la Yaşam Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Dergisi Ocak 2019

PINAR’LA YAŞAM I 7 Fırında peynirli ve kremalı Brüksel lahanası ÇOCUKLARA BRÜKSEL LAHANASINI SEVDİRMENİN BİR YOLUNU BULDUK. BUNUN İÇİN ÇOK SEVDİĞİMİZ PINAR LEZZETLERİNİ KULLANACAĞIZ: PINAR SÜT, PINAR TERAYAĞI, PINAR KREMA VE ELBETTE PINAR KAŞAR PEYNİRİ… MALZEMELER: s 500 gram Brüksel lahanası s 2 yemek kaşığı Pınar Tereyağı s 1/2 paket Pınar Krema s 1/2 su bardağı Pınar Süt s 200 gram Pınar Kaşar Peyniri s Tuz ve karabiber YAPILIŞI: Brüksel lahanalarını yıkayıp lekeli veya sararmış dış yapraklarını koparın. Kök kısımları biraz serttir, bu bölümleri bıçakla ince şekilde kesin. Ardından her birini ortadan ikiye bölün, yıkayın ve kâğıt havlu ile kurutun. Kapaklı, geniş ve yüksek bir tavada (geniş pilav tenceresi olabilir) Pınar Tereyağı’ını eritip üzerine Brüksel lahanalarını ekleyin. Yumuşamasına fırsat vermeden 2-3 dakika orta ateşte kavurun. Ocağı kısık ateşe getirip, lahanaların üzerine Pınar Krema’yı, bir bardak suyu, bir çay kaşığı tuzu ve karabiberi ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin. Lahanaları yumuşayıp dağılmaması için ara sıra kontrol edin. Bir fırın kabına, süzgeç yardımıyla tavadan aldığınız Brüksel lahanalarını dizin. Tavada kalan sosa yarım limon suyu (daha ekşi olsun isterseniz bir limon suyu) ekleyip karıştırın. Ardından fırın kabındaki lahanaların üzerine bu sosu dökün. Tuz ve karabiber dengesini tadına bakarak kontrol edin, gerekirse ilave yapın. En son üzerine Pınar Kaşar Peyniri rendeleyip fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Ilık olarak servis yapabilirsiniz.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3OTE1