Pınar Hindi

Pınar Hindi

Pınar Hindi yılbaşı sofralarını bir şölene çevirecek

Sağlıklı, güvenli ve eşsiz lezzette ürünler sunan Pınar, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindiyi, özel bir ambalajda sunuyor. Pınar Hindi ile birlikte paketin içinde yer alan pişirme torbası ve pişirme göstergesi hindinin en lezzetli biçimde hazırlamasını sağlarken, tarif kartı da farklı damak tatlarına şık bir alternatif yaratacak.

Yılbaşı gecesini evde sevdikleriyle kutlamaya hazırlananların düşledikleri etkileyici yılbaşı sofrasının hazırlığının heyecan ve tatlı telaşını, Pınar Hindi, keyifli ve pratik bir ziyafete dönüştürüyor.

5-6 Kg'lık gramajlarda raflardaki yerini alan, Türkiye'nin ilk ve tek tam entegre hindi eti tesisinde Pınar kalite ve sağlık güvencesi ile özenle yetiştirilen Pınar Hindi, yılbaşı gecesini bu geceye özel bir lezzetle unutulmaz kılacak ve sofraların başköşesinde yerini alacak.

Pınar Hindi, yılbaşı özel paketi içinde 3 önemli yardımcı ile sizlere sunuluyor...
Yılbaşına özel ambalajı içerisindeki özel pişirme torbası ile Pınar Hindi, kendi yağı ve suyu içerisinde ve lezzetini kaybetmeden en kısa süre pişirilebiliyor. Pınar Hindi üzerinde özel bir noktaya yerleştirilen pişirme göstergesi, hindinin yenilecek kıvama geldiği zamanı haber vererek, lezzetli bir hindi için büyük bir kolaylık sağlıyor. Böylece hindi gereğinden az ya da fazla pişmeyerek lezzetini de kaybetmiyor.

Pınar Hindi ile birlikte verilen özel tarif kartı ise; herkesin kendi zevkine göre hindileri farklı tat ve şıklıkla hazırlamasına ve sunmasına fırsat veriyor.

PINAR HİNDİ İLE EN ÖZEL LEZZETLER

KESTANELİ HİNDİ DOLMASI
Malzemeler:
1 adet Pınar hindi
8 su bardağı su
½ yemek kaşığı tuz
Salçası için:
80 gr Pınar tereyağı (4 yemek kaşığı)
2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan
1 kahve fincanı domates salçası yada 2 adet irice Domates
2 su bardağı Hindi Suyu
Kestaneli iç pilav:
375 gr Pirinç (1,5 su bardağı)
250 gr Kestane
1 adet orta boy Kuru Soğan
60 gr Pınar tereyağı (3 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı Çam Fıstığı
2 yemek kaşığı Kuş Üzümü
Tuz, Karabiber, Yeni Bahar, Tarçın

Hazırlanışı (6 Kişilik):
Temizlenmiş hindi, 8 bardak su ile tencereye konur ve etleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Suyun ısınmasıyla oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır. Yağın içine soğanlar çentilerek pembeleşinceye kadar tutulur. Domates kullanılacak ise, üstüne domatesler de eklenir. Domatesler kavrulduktan sonra hindi suyu ilave edilir. (Eğer salça kullanılıyorsa, bu safhada sulandırılmış salça ilave olunur).Tepsiye konan hindinin üzerine hazırlanmış bu salça dökülerek fırına konur. Diğer yanda, iç pilav hazırlanır. 2 silme yemek kaşığı yağ içine 1 adet soğan çentilir. Çam fıstıkları da atılarak kavrulur. Daha sonra pirinç ilave edilir ve 10 dakika kadar kavrulur. Bu arada kestaneler hafifçe yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlanır.

Sonra pirinçlere silme 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bahar, kuş üzümü tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve kestaneler ilave edilir. Üzerine 1,5 bardak su ilave edilir. 20 dakika kadar kaynatılır.
Fırından çıkarılan hindinin içine pilav doldurulur. 10 dakika daha fırına atılır.Hindinin ayakları aluminyum folyo ile süslenip servis yapılabilir.

BALLI YILBAŞI HİNDİSİ
Malzemeler:
1 bütün Pınar hindi
1 çorba kaşığı bal
1 bütün soğan
½ limon suyu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı Pınar Tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Hindi tütsülendikten sonra yıkanır. Soğan hindinin içine yerleştirilir. Bal, limon suyu, mısır nişastası, Pınar Tereyağı, karabiber ve tuz ile hazırlanan karışım bir fırça yardımıyla hindiye sürülür. Fırın torbasına yerleştirilen hindi 250 derecede fırında pişirilir.

Geri

Yukarı

 
 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27

 
CookieWeb sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için gizlilik ve kullanım koşullarımıza göz atabilirsiniz.
X