Pınar Süt, Süt Üreticileriyle El Ele Veriyor; Sağlıklı Nesiller Yetiştirmek İçin Çalışıyor.
Pınar Süt, Süt Üreticileriyle El Ele Veriyor; Sağlıklı Nesiller Yetiştirmek İçin Çalışıyor.
Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı;
“Üreticilerimizle birlikte yarattığımız ekosistem sayesinde 48 yıldan bu yana Türkiye’yi sağlıklı ve güvenilir süt ve süt ürünleriyle buluşturuyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana sürdürülebilir ilişkiler kurduğumuz üreticilerimiz, tedarikçilerimiz, bayilerimiz, satış ve üretimdeki tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, tüm sektör paydaşlarımızın Dünya Süt Günü’nü kutluyorum.”
Ülkemizde tarıma dayalı gıda sektörünün öncüsü Pınar Süt, kurulduğu günden bu yana sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışıyor, süt sektörünün gelişimi için süt üreticileriyle el ele veriyor.
“Başta çocuklar olmak üzere herkesin süt içmesini teşvik ediyoruz
Pınar Süt’ün Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ın “Çocuklar daha fazla süt içmeli” vizyonuyla kurulan Pınar Süt, kendine özgü iş modeli ve oluşturduğu ekosistem ile bir sürdürülebilirlik hikayesi yarattı. Bu yönüyle, Türkiye’de süt sektörünün gelişimine yön verdiklerini belirten ve bu vesileyle Dünya Süt Günü mesajlarını aktaran Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Yaşam için temel gıda maddelerin biri olan süt ve süt ürünlerini ilk günkü tazeliğinde ve en sağlıklı haliyle 48 yıldır Türkiye’nin her noktasına ulaştırıyoruz. Dünyanın en önemli süt üreticilerinden biri olan Türkiye’de maalesef süt tüketiminin aynı boyutta olduğunu söylemek mümkün değil. Nice nesiller büyüten Pınar Süt olarak, başta çocuklar olmak üzere herkesin süt ve süt ürünleri tüketimini teşvik edecek çalışmaları destekliyoruz. 1973 yılında Ege Bölgesi’nde başlayan yolculuğumuz, daha sonra Anadolu’yu da büyütecek şekilde devam etti. Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yatırımlarımızla, üreticilerimizle birlikte süt sektörünün daha iyi noktalara gelmesi için çalışıyoruz. Sütün verimliliğinin, kalitesinin artması için Pınar Süt’ün kurulduğu ilk günden bu yana düzenlediğimiz çiftçi eğitimlerimizi 8 yıldır Pınar Enstitüsü çatısı altında, ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde’ projesi ile devam ettiriyoruz. Bu kapsamda şimdiye kadar, 13 farklı ilde 8 bin’in üzerinde üreticiye hayvan sağlığı, hayvan besleme ve hijyen eğitimleri verdik. Üreticilerimizi iş ortaklarımız olarak görüyor, ticari faaliyetlerimizle yarattığımız ekonomik değerlerden tüm paydaşlarımızın fayda sağlayabilmesini amaçlıyoruz” dedi.
“Gıda güvenliğinin önemi, pandemiyle birlikte daha da arttı”
Süt sektörünün gelişmesi için üreticilerin bilinçli ve eğitimli olmasının büyük önem taşıdığına değinen İdil Yiğitbaşı, “Gıda güvenliğinin önemi pandemiyle birlikte daha da güçlendi. Bu dönemde tüketicilerin, ambalajlı, sağlıklı ve güvenilir gıdaya yönelimi arttı. Güvenilir süt için süt üreticileri, kooperatiflerimiz ve tüm süt sektörü olarak birlikte hareket etmenin her zamankinden önemli olduğu görüşündeyim. Dünyanın birçok yerinde hala temiz gıdaya erişim bu kadar zorken, tüm paydaşlar olarak her alanda israfı önlemeye çalışmalıyız” diye konuştu.
İdil Yiğitbaşı, 1 Haziran Dünya Süt Günü vesilesiyle süt ve süt ürünlerini en sağlıklı haliyle tüketicilere ulaşmasında fedakârca hizmet veren bayilerine, tedarikçilerine, satış ve üretimdeki tüm çalışanlarına teşekkür etti.