Pınar Yılbaşı Hindisi ve Pınar Labne’li Frambuazlı Pasta
Pınar’dan Yılbaşına Özel Tarifler:
Pınar, yılbaşında sevdiklerini mutlu etmek isteyenlere birbirinden lezzetli ve pratik tarifler sunuyor. Lezzetiyle fark yaratan Pınar hindi tarifiyle geleneksel yılbaşı yemeğini sofralarınıza taşıyor.
Yemeklere ve tatlılara lezzetiyle tat katan Pınar Labne’li pasta tarifiyle de yeni yılda yepyeni ve benzersiz tatları sevdiklerinizle paylaşma imkanı sunuyor.
Yenilikçi yüzüyle ilklerin markası Pınar, yılbaşında sevdiklerine lezzetli sofralar kurmak isteyenlere iki özel tarif sunuyor: Pınar Yılbaşı Hindisi ve Pınar Labneli Frambuazlı Pasta.
Pınar şeflerinin tarifleriyle yılbaşına özel olarak hazırladıkları Pınar Yılbaşı Hindisi dostlarla kutlanan yeni yıl sofrasına lezzet ve renk katıyor. Yılbaşının vazgeçilmezi hindinin Pınar tarafından hazırlanan tarifinin yapımı hem çok kolay hem de çok leziz.
Yılbaşı’nda tatlısız olmaz
Türkiye’de labne peynirin mucidi Pınar, lezzetli pasta tarifiyle sofralarınızı renklendiriyor. Sevdikleriniz için verebileceğiniz en güzel yeni yıl hediyelerinden biri olarak sevginizi katacağınız Pınar Labne’li Frambuazlı Pasta, yeni yılda da hayatınızı tatlandıracak.
Bembeyaz dış yüzeyi ve içerisindeki frambuaz topları ile sizi ve sevdiklerinizi gülümsetecek bu leziz pasta ve daha bir sürü tarife www.facebook.com/pinarlabne adresinden ulaşabilirsiniz.
PINAR YILBAŞI HİNDİSİ:
Malzeme
1 adet Hindi Fileto
50 gr Pınar tereyağı
200 ml Pınar Süt
100 gr Pınar krema
2000 gr mantar
800 gr kestane
200 gr tavuk ciğeri
3 adet beyaz elma
Hamur için malzeme
3-4 adet orta boy soğan
100 ml sıvıyağ
100 ml beyaz şarap
50 ml şarap likörü
2 adet yumurta sarısı
1 dal kereviz
Muskat, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kabuklarını soyduğunuz elma ve havucu mantarlar ile birlikte tavla zarı şeklinde doğrayın. Tavuk ciğerini tuz ve karabiber ile lezzetlendirip sıvıyağda kızarttıktan sonra minik küpler şeklinde doğrayın. Kestaneleri süt ve tuz eklediğiniz suda haşlayıp kabuklarını soyun. Diğer malzemelerle aynı boyutlarda doğrayın.
Tereyağını bir tencerede eritin. Minik küpler halinde doğranmış soğanı sote edip şarap ile çektirin. Daha sonra elma, havuç ve mantarları ilave edin. Kestaneleri de tencereye ekleyip tuz, karabiber ve muskat ile lezzetlendirdikten sonra karışımı soğumaya bırakın. Krema ve yumurta sarısını bir kapta çatal ile çırpın. Kereviz sapını doğrayın. Bütün malzemeyi harmanlayın. Hindiyi yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın. İçini ve dışını tuz, karabiber ile lezzetlendirin. Hazırladığınız harcı tahta spatula ile hindinin içine doldurup bir ip ile bağlayın. 160°C ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirin.
Fırından çıkartmadan kısa süre önce; üzerine bir fırça ile şarap likörü sürerek hindiyi parlatın. Tercihen kestane glasesi ile birlikte servise sunun.
PINAR LABNE’Lİ FRAMBUAZLI PASTA:
8 kişilik
Malzemeler:
-200 g Pınar Labne
-2,5 su bardağı Pınar Süt
-200 ml Pınar Krema
-2 yumurta
-3/4 su bardağı toz şeker
-1 bardak (120g) buğday nişastası
-1 paket vanilya
-3 katlı pasta tabanı
-100 g frambuaz
Dış kaplaması için;
- 1 paket Pınar Krem Şanti (tarife göre hazırlanmış)
Şurup için;
- Yarım bardak su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/2 paket vanilya
Hazırlanışı:
Süt, krema, yumurta, şeker, nişasta ve vanilyayı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremayı başka bir kaba aktarın ve sürekli karıştırarak soğutun. Pınar Labne’yi ekleyin ve kremaya tahta kaşık yardımıyla yedirin. Krema içine frambuazları ekleyin.
Pasta tabanları şurupla ıslatın ve kremayı aralarına sürün. Dış kısmını hazırladığınız krem şanti ile kaplayın. İstediğiniz şekilde süsleyin, buzdolabında bekletin ve servis yapın.