Akdeniz Soslu Hindi Ravioli
Harç için malzeme:
- 250 gr. Pınar Hindi but kuşbaşı
- 100 gr. Pınar Tereyağı
- 50 gr. galeta unu
- 100 gr. parmesan peyniri
- 1 adet yumurta
- 4 gr. taze adaçayı
- 4 gr. karabiber, 4 gr. Tuz
Hamur için:
- 300 gr. Un
- 2 adet yumurta
- 0.5 lt. su
- 5 gr. çiçek yağı
Sos için:
- 80 gr. Zeytinyağı
- 80 gr. çekirdeksiz yeşil zeytin
- 80 gr. çekirdeksiz siyah zeytin
- 60 gr. kiraz domates
- 2 dal taze biberiye
- 8 adet taze fesleğıen yaprağı
- 1 diş sarmısak, 8 gr. karabiber, 15 gr. Tuz
Hazırlanışı:
Mermer bir tezgah üzerinde un, yumurta, su ve çiçek yağıını yoğıurup hamuru hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hindi but kuşbaşı etleri, ceviz büyüklüğünde tereyağı, galeta unu, yumurta, taze adaçayı, tuz ve karabiberle birlikte robotta hafif dişli kıvamda ezin. Hamuru iki eşit parçaya bölüp 1 mm. kalınlığıında açın. Birinin üzerine çırpılmış yumurta veya su sürün. Hazırladığıınız harçtan aldığınız küçük parçaları aralıklı olarak bu hamurun üzerine sıralayın. Üzerine diğıer hamuru yayın. Orta kısmından başlayarak elinizle bastırarak, harcın etrafındaki hamurların birbirine yapışmasını sağılayın. Tırtıllı kesme rulosuyla kesin. 5 litre kaynamış suya tuz, 1-2 diş sarmısak, zeytinyağıı ve defne yaprağıı ilave edip raviolileri haşlayın. Sarmısak ve taze biberiye yapraklarını zeytinyağıında çevirin. İçine zeytin tanelerini, taze baharatları ve raviolileri ekleyip 1-2 dakika sote yapın. Kiraz domatesleri fritözde kızartıp yemeğe
Servis önerisi:
Raviolileri çukur bir tabağıa koyun. Parmesan peyniri serpiştirip üzerini patlıcan dilimi, limon dilimi kurusu ve yufka ile süsleyerek, servise hazır hale getirin.