Bonfile Rouge
Malzemeler:
- 240 gr bonfile
- 1 havuç
- 1 kabak
- Yarım etli kırmızı biber
- 1 haşlanmış patates
Sosu için:
- 1 kg et kemiği
- 250 gr karışık sebze
- 80 gr Pınar tereyağı
- Yarım Pınar kilo süt
- 100 gr un
- 1 diŞ sarımsak
- 100 gr krema
- 50 gr mantar
- 50 gr enginar kalbi
- 50 gr kuşkonmaz, taze çekilmiş
- Karabiber ve yeterince tuz
Hazırlanışı:
Kemikler tereyağı ve sebzelerle sote edilir. 1 litre su ilave edilir ve 1 saat kaynatılır. Konsumesine ayrılır. Tereyağı unla kavrulur, konsume, süt, karabiber, tuz ve kremayla karıştırılarak sos hazırlanır. Dövülmemiş bonfile ve sebzeler fırınlanır. Haşlanmış patatesler panelenir. Sunum tabağının ortasına patates, üzerine bonfile yerleştirilir. Sebzeler tabağın etrafına dizilerek hazırlanan sos ilave edilir ve servis yapılır.