Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Çağla Aşı Çorbası

Gaziantep mutfağında önemli bir yeri olan aynı zamanda ilk baharın habercisi olarak bilinen tarif ile karşınızdayım. Çağla Aşı Çorbası nasıl yapılır?

2-4 Kişilik

Malzeme Listesi

  • 500 g çağla
  • 250 g kuşbaşı et
  • 75 g nohut
  • 5 g tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet taze soğan
  • 50 g zeytinyağı
  • 250 g süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 30 g Pınar Tereyağı
  • 5 g karabiber
  • 10 g haspir baharatı

Nasıl Yapılır?

  • Çağlalar ikiye kesilip çekirdekleri çıkartılır. Bir tencerede üzerini geçecek kadar su eklenerek 5 dakika kaynatılır.
  • Etler yıkanır üzerine su ilave ederek kaynatılır. Kaynayan etin üzerinde oluşan köpükler ara ara temizlenir.
  • Etlerin üzerine nohut ve tuz ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Çağla, kıyılmış sarımsak ve taze soğanlar kaynayan etin üzerine eklenir ve 15 dakika daha kaynatılır.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağında süzme yoğurt ve yumurta hafif pişirilir.
  • Bu pişirme esnasında yoğurdun üzerine azar azar yemeğin suyundan ilave edilir.
  • Yoğurt kaynamaya başlayınca, pişen yemeğin üzerine ilave edilir ve 2 dakika daha karıştırarak kaynatılır.
  • Üzerine tereyağında kızdırılmış karabiber ve haspir gezdirerek sıcak olarak servis edilir.

Püf Noktası

Haspir: Safran tabiriyle, yoğurtlu yemeklerin üzerine yağla birlikte sos olarak uygulanan kendine has tat ve kokusuyla yemeklere ayrı bir lezzet katan bir bitkidir.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27