Cheddar Peynirli Fırın Makarna
Çok leziz bir fırın makarna tarifi ile karşınızdayım. Siz de denemelisiniz!
2-4 Kişilik
Malzeme Listesi
- 400 g tam buğdaylı burgu makarna
- 4 g zeytinyağı
- 3 g himalaya tuzu
- 10 g edamame fasulye
- 5 g bezelye
- 5 dal kereviz
- 10 g Antep fıstığı içi
- 45 g Pınar Labne
- 30 g Pınar Cheddar Peyniri
- 2 g rendelenmiş muskat
- 1 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 2 litre suyu tencereye aktarın. Su kaynayınca zeytinyağını, edamame fasulyeleri, doğranmış kereviz sapları, bezelyeleri ve tuzu ekleyin.
- Birkaç dakika kaynattıktan sonra makarnayı ilave edin. 8 dakika haşladıktan sonra suyunu süzün.
- Suyunu süzdüğünüz sebzeli makarna karışımını fırın kabına aktarın.
- Bir kapta yumurta ile labneyi çırpın. Rendelenmiş muskatı ilave edip biraz daha çırpın.
- Hazırladığınız labneli sosu sebzeli makarna karışımının üzerine dökün. En son rendelenmiş cheddar peyniri ve Antep fıstıklarını serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 6 dakika kızartın.
- Servis öneri: Makarnanızı servis ederken üzerine bir çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi serpebilirsiniz.
Püf Noktası
- Enerji: 487,3 g
- Karbonhidrat: 77,8 g
- Protein: 19,2 g
- Yağ: 11,1 g
- Lif: 6,5 g