Çipura Dolması
Malzemeler (4 Kişilik):
- 4 çipura
- 4 kuru incir
- 4 kuru kayısı
- Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
- 50-60 gram rokfor peyniri
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- Ebegümeci ve gelincik otları veya istediğiniz herhangi bir yeşil yapraklı sebze (ıspanak, pazı vb.)
- 1 küçük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı:
Çipuraları, dilerseniz fırında dilerseniz ızgarada pişirin. Kullanacağınız otları yıkayıp, suda haşlayın. Soğanı ve sarımsağı zeytinyağında hafifçe kavurup, küp şeklinde kestiğiniz kuru incir ve kayısılarla, dolmalık fıstıkları ilave edin. Haşladığınız otları da içine katıp, sebze suyuyla birlikte kavurun. En son içine rokfor peynirini ilave edin. Peynir eriyecektir. Hazırladığınız bu harçla, pişmiş olan balıkların içini doldurun.