Fırınlanmış Dana Bonfile
Malzemeler (4 Kişilik):
- 800 gr dana bonfile,
- Tuz, karabiber,
- 1 fincan (80-90 gr) Arbario pirinci
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 20 gr Pınar tereyağı
- 1/2 fincan beyaz şarap, rendelenmiş 1/2 fincan (30 gr) parmesan peyniri
- 1/2 fincan zeytinyağı, 1/2 lt (3 bardak) tavuk suyu,
- 1 yemek kaşığı krema
- 80 gr mantar
Sosu için:
Yapılışı:
200 gramlık 4 parça dana bonfilenin yanları karabibere bulanır, tuzlanır. İsteğe bağlı olarak fırın ya da ızgarada pişirilir. Kırmız şarap ocağa alınır, bir kapta koyulaşıncaya kadar pişirilerek sos elde edilir. Mantarlı risotto hazırlanır ve servis edilecek tabağa alınır. Üzerine parmesan peyniri serpiştirilir. Risotto'nun üstüne bonfile yerleştirilir. fiarap sosu döküldükten sonra servis edilir. Mantarlı Rizotto içinse, soğanlar zeytinyağı ile kızgın bir tencerede kavrulur. Risotto pirincini ilave edip sürekli karıştırarak 3 dakika daha kavrulur. Beyaz şarap ilave edilip çekene dek karıştırılır. Tavuk suyu azar azar kaynayıp çektikçe ilave edilir. Doğranmış mantarlar ilave edilir. Pişmeye yakın tuz biber konup biraz daha karıştırılır. Pirinç kolayca ezilebilecek şekle geldiğinde kenara çekilir. Krema, parmesan peyniri ve tereyağı ilave edilerek kıvama gelene kadar hızlı bir şekilde karıştırılır. Bekletmeden servis edilmesi gerekir, aksi takdirde çok çabuk katılaşır.