Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Güllaç

Ramazan ayı ve iftar sofralarının baş tacı.

Malzeme Listesi 6-8 Kişilik

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 500 g Pınar Süt
  • 20 g gül suyu
  • 2 g misk aroması
  • 250 g dövülmüş fındık
  • 250 g dövülmüş badem
  • 500 g su (şerbeti için)
  • 400 g toz şeker (şerbeti için)

Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için; su ve toz şekeri ocağa koyarak kaynamaya bırakın.
  • Gül suyu ve misk aroması ilave ettiğiniz sütü ısıtın.
  • 1 adet güllaç yaprağını tatlınızı yapacağınız kaba yerleştirin. Bir kepçe ılık süt ile ıslatmaya başlayın. 5 yaprak için de bu aşamayı tekrar edin.
  • kat sonrası ortasına dövülmüş badem ve fındıkları serpiştirin. Tekrar güllaç yaprağı koyup, her katı süt ile ıslatarak bu işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrar edin.
  • Hazır olan tepsideki güllacı dilimleyin.
  • Son olarak üzerine kaynar şerbeti ekleyip demlenmeye alın.
  • En az 20 dk dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.

Püf Noktası

Üzerine, bol toz Antep fıstığı ve nar taneleri serperek servis edebilirsiniz.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27