Güllaç
Ramazan ayı ve iftar sofralarının baş tacı.
Malzeme Listesi 6-8 Kişilik
- 10 adet güllaç yaprağı
- 500 g Pınar Süt
- 20 g gül suyu
- 2 g misk aroması
- 250 g dövülmüş fındık
- 250 g dövülmüş badem
- 500 g su (şerbeti için)
- 400 g toz şeker (şerbeti için)
Nasıl Yapılır?
- Şerbet için; su ve toz şekeri ocağa koyarak kaynamaya bırakın.
- Gül suyu ve misk aroması ilave ettiğiniz sütü ısıtın.
- 1 adet güllaç yaprağını tatlınızı yapacağınız kaba yerleştirin. Bir kepçe ılık süt ile ıslatmaya başlayın. 5 yaprak için de bu aşamayı tekrar edin.
- kat sonrası ortasına dövülmüş badem ve fındıkları serpiştirin. Tekrar güllaç yaprağı koyup, her katı süt ile ıslatarak bu işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrar edin.
- Hazır olan tepsideki güllacı dilimleyin.
- Son olarak üzerine kaynar şerbeti ekleyip demlenmeye alın.
- En az 20 dk dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.
Püf Noktası
Üzerine, bol toz Antep fıstığı ve nar taneleri serperek servis edebilirsiniz.