Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Hamsi Dolması

Malzemeler (4 kişilik):

  • 500 gr iri hamsi
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Hamsilerin kafaları koparılır, kılçıkları çıkarılarak fileto halinde ayıklanır ve yıkanıp durulanır. Her iki tarafı tuzlanıp biberlenir. Soğanlar ince halkalar halinde doğranır, tuz ve karabiber serpilip biraz ovulur. İnce kıyılmış maydanozlar karışıma katılıp iyice karıştırılır. Ayıklanmış bir hamsinin üzerine harçtan bir mikatr konarak üstü diğer bir hamsiyle kapatılır ve hamsiler hafif yağlanmış bir tepsiye dizilip sıvı yağın kalanı üzerlerine dökülür. 150 derece sıcaklığa ayarlanmış fırında 40 dakika pişirilir ve servis edilir.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27