Hamsi Pilaki
Mutfak: Akdeniz Mutfağı
Hazırlama Süresi (Dk): 35
Nasıl Servis Yapılır: Sıcak
Zorluk Derecesi: 2
Malzemeler:
1 paket Pınar Temizlenmiş Hamsi
5 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dereotu ve maydonoz
1 yemek kaşığı tuz
5 adet domates
1 adet limon
1 su bardağı su
Kaç Kişilik: 4
Hazırlanışı: 5 adet orta boy yeşil biber, şeritler halinde doğranır. 1adet piyaz şeklinde doğranmış soğan ile harmanlanıp tepsiye konur. Hamsilerin üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu ve maydonoz eklenerek tepisiye ilave edilir. Üzerlerine 1 yemek kaşığı tuz, 5 adet halka doğranmış domates, 1adet kabuğu soyulup halka doğranmış limon ve 1 su bardağı su ilave edilir. Tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatıp önceden 200 C' ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilip servis yapılır.
Geri