İtalyan Sebze Çorbası (Minestro Di Verdune)
Malzemeler (4 kişilik):
- 1 orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı Pınar Tereyağı
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 havuç
- 1 kabak
- 8 adet taze fasulye
- 1 adet kereviz
- 2 adet sarı dolmalık biber
- 2 adet kırmızı çarliston biber
Yapılışı:
Tüm sebzeleri tavla zarı boyunda küp küp doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tavada eritip ince ince kıydığınız sarımsakları soteleyin. Ardından sebzeleri de ekleyip 7-8 dakika sotelemeye devam edin. 2 litre ılık suyu sebzelerin üzerine dökün, tuz, karabiber, beyaz biber ve çeşni ekleyin. 15-20 dakika pişirdikten sonra üzerine taze fesleğen ekleyerek servis yapın.