Karides Salata
Mutfak: Akdeniz Mutfağı
Hazırlama Süresi (Dk): 20
Nasıl Servis Yapılır: Soğuk
Zorluk Derecesi: 1
Malzemeler:
1 paket Pınar Karides
8 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 limon (2'ye bölünmüş)
1 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı zeytinyağı
İsteğe bağlı yeşillik (maydonoz, marul vb..)
Kaç Kişilik: 4
Hazırlanışı: 8 bardak su bir tencerede kaynatılırken içine 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz, 1/2 limon suyu ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edilir. Kaynamakta olan suya, önceden çözündürülmüş 1 paket karides ilave edilir. 1 dakika sonra haşlanmış olan karidesler alınıp üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1/2 limon suyu ilave edilir. İsteğe bağlı marul ve maydonoz ile servis edilir.
Geri