Kuzu konfit
Malzemeler:
- 300 gr kuzu kafes
- 1 lt zeytinyağı
- 150 gr teriyaki sos (mirin,soya sosu, pirinç sirkesi, bal, ketçap yoğunlaşana kadar kaynatılarak elde edilir),
- 2 yaprak nane
- 70 gr enginar
- 1 su bardağı Pınar süt
- 40 gr Pınar tereyağı
- 10 gr un
- 30 gr Pınar kaşar peyniri
- tuz, karabiber
Yapılışı:
Kuzu kafesler zeytinyağında 4 saat pişirilir. Ardından teriyaki sos sürülüp fırınlanır. Hafif kızardıktan sonra enginar beğendinin üzerinde yerini alır.
Enginar beğendi (garnitür)
Yapılışı:
Un tereyağıyla beraber kavrulur. Bir tarafta enginarlar haşlanır ve doğranır. Ardından kavrulan una doğranmış enginarlar ilave edilir. Un ve enginarlar iyice kavrulduktan sonra süt ilave edilir. Süt çekilince karışıma kaşar rendelenip eklenir. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp servise sunulur.