Labneli Hindi Çorbası
Malzemeler:
- 500 gr. Pınar Hindi Fileto Kuşbaşı
- 250 gr. Pınar Yoğurt
- 500 ml. Pınar Süt
- 250 gr. Pınar Labne
- 75 gr. Pınar Tereyağı
- 30 gr. Pınar Un
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 adet limon
- 1-2 adet taze soğan
- 2-3 dal taze fesleğen
- 2 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çorba kaşığı çörekotu, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Hindi fileto kuşbaşı etleri haşlayın. Minik küpler halinde doğranmış soğan ve sarmısağı tereyağında sote edin. İçine önce un, ardından hindinin haşlama suyunu ilave edip karıştırarak kaynamaya bırakın. Haşladığınız hindi kuşbaşı filetoyu lişer halinde doğrayıp çorbaya ekleyin. Limon suyu, yoğurt ve yumurta sarısını çırparak bir miktar su ve çorbayla açın. Elde ettiğiniz terbiyeyi süzdürerek çorbaya ekleyin.Taze soğanı ince ince doğrayıp çörekotu, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Çorba kıvama geldiğinde krema, labne ve fesleğen ilavesiyle servise sunun.