Mevsim Sebzeleri Üzerinde Pesto Kremalı ve Fesleğenli Ravioli
Malzemeler:
- 40 ml krema
- 10 ml zeytinyağı
- 10 gr parmesan
- 1 tane patlıcan
- 1 tane domates
- 1 tane biber
- 5 gr doğranmış fesleğen
- 15 gr fesleğen sosu
- 5 gr sarmısak
- 2 parça soyulmuş Pınar karides
- 1 yemek kaşığı mantar yağı
- 1 kızartılmış fesleğen yaprağı
- Gerektiği kadar tuz ve biber
Yapılışı:
Kabukları soyulmuş patlıcanı tekerlek şeklinde doğrayın. Domatesleri tek bir parça halinde bu kalenin ortasında olacak şekilde hazırlayın. Biberleri üçgen şeklinde kesin. Biber, patlıcan ve domatesleri zeytinyağında soteleyin, tuz ve biber ekleyin ve sıcak bir yerde beklemeye bırakın. Ravioliyi biraz zeytinyağı ve pestoyla soteleyin. Isınmaya başlayınca krema ve parmesanı ekleyin. Temizlenmiş karideslerin iki tarafını da 2 dakika boyunca sarmısakla ve yağla soteleyin, tuz ve biber ekleyin. Son olarak doğranmış fesleğenleri de ravioliye ekleyin. Biberler tabağın ortasında olacak şekilde patlıcan, domates ve biberle yıldız oluşturmaya başlayın. Patlıcanların üzerine 3 parça ravioli, domates ve domatesin üzerine 3 parça ravioli yerleştirin. Daha sonra patlıcan ve üzerine 3 parça ravioli koyun. Üstte pişirilmiş karidesler ve kızartılmış bir yaprak fesleğen olacak. Mantar yağını yemeğin üzerine ve tabağa serpiştirin.