Mezgit Buğulama
Mutfak: Akdeniz Mutfağı
Hazırlama Süresi (Dk): 35
Nasıl Servis Yapılır: Sıcak
Zorluk Derecesi: 3
Malzemeler:
1 paket Pınar Mezgit
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
3-4 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
4 adet limon
4-5 adet nane
4 adet domates
1/5 bağ maydonoz
Yarım kahve fincanı beyaz şarap (İsteğe göre)
1 kahve fincanı krema
Kaç Kişilik: 4
Hazırlanışı: Tencerede 2 yemek kaşığı yağı kızdırdıktan sonra 1 yemek kaşığı unu ilave edip 1-2 dakika orta ateşte kavurunuz. Karışımın üzerine 3-4 su bardağı su ilave edip iyice karıştırınız. Bu karışıma önceden çözündürülmüş iri parçalar halindeki 1 paket mezgit, 1adet defne yaprağı, 1/4 tatlı kaşığı tuz, 4 adet kabukları soyulup halka doğranmış limon, 4-5 adet tane, karabiber, 4 adet doğranmış domates, 1/5 bağ maydonoz ve yarım kahve fincanı beyaz şarap (isteğe bağlı) ilave edip orta ateşte kaynatınız. Üzerinde biriken köpüğü alıp, kısık ateşete 20-25 dakika pişiriniz. Servis öncesi 1kahve fincanı krema ilave ederek 1-2 dakika daha kısık ateşte kaynatıp servis yapınız.
Geri