Mezgitli Balkabaklı Linguini
Tarifin hazırlanışı
Bu tarifleri hazırlaması da en az yemesi kadar keyifli. Marifetli ellerinizle mutfakta harikalar yaratmaya hazırsanız, başlayabiliriz.
60 Dakika
3 Kişilik
Malzeme Listesi
- Pınar Mezgit Fileto
- Tuz
- 1 Adet Kırmızı Kapya Biber
- 1 Adet Soğan
- Iri Doğranmış
- 2 Kaşık Tereyağ
- 3 Kaşık Sıvı Yağ
- 1 Iri Dilim Balkabağı
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Biber
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Kaşık Un
- 1 Çay Bardağı Süt
- Taze Soğan
Adım 1 :1 kaşık tereyağı ve sıvı yağı sıcak tavada kızdırın ve içine mezgitleri yerleştirin. Üzerine idilimlediğiniz biberleri ve iri soğanları ekleyin. Tuz ekledikten sonra kapağını kapayın. Suyunu almasını ve biberlerin yumuşamasını bekleyin. Sonra kapağı açın ve suyunu çekmesini sağlayın.
Adım 2 :1 dilim balkabağını ince ince dilimleyin. Kalan tereyağını erittiğiniz tavada ; Şeker, toz biber , tuz ekleyip iyice yumuşayana kadar pişirin. Tavayı eğerek ve kabakları kenara alarak sosunun içine un ekleyip sosu kıvamlaştırın ve sütü ekleyin ve balkabakları ile iyice karıştırın ve 2 dakika sonra ateşten alıp kenarda bekletin.
Adım 3 :Bu sırada tagliatelleyi sıcak suya atıp haşlayın. Tagliatellenin kaynayan suyundan kabaklara ekleyerek blenderdan geçirip kıvamlı bir sos elde edin. Sonra haşlanmış olan tagliatelleyi süzüp balkabağı sosunu üzerine döküp iyice karıştırın. Porsiyonlayıp, pişen fileto mezgit ve üzerine ince doğranmış taze soğan ile servis edin. Afiyet olsun.!