Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Muhallebili Tel Kadayıf

Malzemeler:

  • 1/ 2 kg. tel kadayıf
  • 4 su bardağı Pınar süt
  • 2 kahve fincanı Pınar tereyağı
  • 2 kahve fincanı pirinç unu
  • 2 kahve fincanı nişasta
  • 10 kahve fincanı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay fincanı portakal reçeli
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Kadayıfın dörtte birini ayırın. 28 cm. çapındaki tepsinin içini ve kenarlarını yağlayın. Kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Sütü, altı kahve fincanı tozşeker ve tuz ile birlikte tencerede kaynatın. Pirinç ununu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek bulamaç haline getirip kaynamakta olan süte ekleyin. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Yumurta sarılarını çırparak portakal reçeliyle karıştırıp muhallebiye ilave edin. Karıştırmaya devam ederek iki dakika daha pişirin. Ocaktan alıp beş dakika bekletin ve tepsideki kadayıfın üzerine boşaltarak yayın. Tepsinin dışına taşmış olan kadayışarı muhallebinin üzerine katlayarak çevirin. Ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerine kapattıktan sonra soğuması için yaklaşık bir saat kadar bekletin. Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine serpiştirin. Fırına verip 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta şerbet için su, dört kahve fincanı şeker ve limon suyunu kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca kadayıfın üzerinde gezdirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27