Olga’nın Peynir Fondüsü
Malzemeler (6 kişilik):
- 2 çorba kaşığı Pınar tereyağı
- 1 orta boy rendelenmiş soğan
- 1 küçük paket rokfor peyniri
- 1 kutu Pınar labne peyniri
- 1 kutu Pınar Krema
- Biraz Pınar süt
- Çekilmiş karabiber
- 1 büyük yuvarlak ekmek (Paul’de ve Konyalı'da bulabilirsiniz.)
- Bayat ekmek, karnabahar, havuç, brokoli
Hazırlanışı:
Bir tencerede yağı eritin. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurun ve labneyi ekleyin. Rokforu küçük parçalara bölerek ekleyin. Peynirler eriyince krema, karabiber ve sütle kıvamını ayarlayın. (Biraz suluca olmalı.) Bir büyük yuvarlak ekmeğin içini çıkarın. Hazırladığınız peynir sosunu içine dökün. Büyük bir servis tabağına yerleştirin. Kenarına; küp küp kesilmiş bayat ekmek, çiğ karnabahar çiçekleri, parmak kalınlığında kesilmiş havuç, çok az haşlanmış brokoli çiçekleri koyun. (isteğe göre çeşitleri çoğaltabilirsiniz.) Bu malzemeleri ekmeğin içindeki peynir sosuna batırarak yemek üzere içkiyle servis yapın.