Peynir Kızartması
Malzemeler:
- 200-250 gr keçi peyniri veya Van peyniri
- 1 baş sarmısak,
- 10-15 dal fesleğen yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber,
- Sızma Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Peyniri birer parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Sarmısakları ayıklayıp dilimleyin. Geniş bir cam kavanoza bir sıra peynir dilimi dizip, üzerine sarmısak, karabiber ve fesleğen yaprakları koyun. Kat kat malzemenizi yerleştirin. Üzerine peynirleri örtecek kadar sızma zeytinyağı ilave edip, ağzını kapatın. 1 hafta serin bir yerde bekletin. Arzu ederseniz 2-3 çuşka biberi ilave edin. Bir tavaya kavanozdaki yağdan 1 kaşık koyup, çentilmiş 1 diş sarmısak ilave edin. Marine edilmiş peynirin iki tarafını da pembeleşene kadar kızartın. Roka yaprakları üzerinde servis yapın.