Lezzet Pınarım

Pınar’ın her ürünü tüketicisinin damak zevkine en uygun şekilde üretilir. Pınar, ne üretirse üretsin en lezzetlisini üretmeden tüketicisinin karşısına çıkmaz. Tüketiciler de bu lezzeti aileleri ve sevdikleri ile paylaşırlar ve bundan büyük mutluluk duyarlar. Bu yüzden Pınar ürünleri en güzel anlarımızda, yaşamımızın her anında bizlerle birliktedir.

Pınar Beyaz'lı Cheesecake

MALZEMELER

Tabanı İçin:

  • 200g Bisküvi
  • 100g Tereyağı

Dolgusu İçin:

  • 400g Pınar Beyaz
  • 200ml Pınar Krema
  • 150g Toz Şeker
  • 3 Yumurta
  • 30g Un
  • 1 Paket Vanilya

Üzeri İçin:

  • 200ml Su
  • 300g Vişne
  • 60g Toz Şeker
  • 20g Nişasta

Yapılışı:

  • Bisküvileri mutfak robotundan geçirerek ince kıyın. Eritilmiş tereyağını bisküvi kırıntılarına yedirip ekmek kırıntısına benzeyen bir karışım elde edin. Bu karışımı kek kalıbının tabanına elinizle veya bir bardak altıyla bastırıp sıkıştırarak yerleştirin.
  • Pınar Beyaz’ı, kremayı ve şekeri homojen hale gelene dek çırpın.
    Yumurtaları teker teker ekleyin ve çok az çırpın, en son da unu ve vanilyayı ilave edip, kaşıkla karışımı yedirip karıştırmayı bırakın.
  • Elde ettiğiniz dolguyu kalıpta bisküvili tabanın üzerine dökün. 
    Fırınınızın orta bölmesinde, fırın kabının yanına ısıya dayanıklı bir kabın içinde su ile birlikte yerleştirin. 160 derecede üzeri kızarana kadar 1 saat pişirin. 
  • Cheesecake, kenarları sabit ama ortası biraz titreştiği zaman pişmiş demektir. Kalıbından çıkarmadan 1 saat kadar daha fırının içinde bekletin.
  • Bir sos tenceresinde  vişneleri,suyu toz şeker ve nişastayı aktarın. Karışımı kısık ateşte karıştırarak pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Vişneli sos  iyice ılıdığı  zaman vişneli sosu cheesecake'in üzerine dökün. Vişne tanelerini muntazam şekilde yayın. Kalıbından çıkarmadan buzdolabında 4-6 saat bekletin.
  • Kelepçesini çıkarmadan önce kalıbın kenarından keskin bir bıçak gezdirin. Afiyet olsun.

Püf Noktaları;

  • Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Bu işlem malzemelerin kolay karışmasını sağlayacak ve böylece karışımı gereğinden fazla çırpmanıza engel olarak yeteri kadar kabarmasını sağlayacaktır.
  • Kelepçeli kalıp kullanın. Böylece keki kalıptan çıkarmakta zorlanmazsınız.
  • Fırını önceden ısıtın. Böylece malzemelerin dengeli pişmesini sağlayabilirsiniz. 
  • Dolgu malzememizi gereğinden fazla çırpmamalısınız.
  • Çok fazla çırpmak cheesecake’in içinde çok fazla hava kalmasına, bu da tatlının çatlamasına neden olur. Bu yüzden malzemelerin karıştığını gördüğünüzde çırpmayı bırakın.
  • Fırına yerleştirirken yanına ısıya dayanıklı küçük bir kapta su koyun. Bu yöntem çatlaklara engel olur. 
  • Tatlı pişerken sürekli fırını açmayın ya da ortasına bir şey batırıp kontrol etmeyin. Sürekli fırını açmak, ısıyı değiştireceğinden dengeli pişirmeye engel olur. Ortasına bıçak gibi şeyler batırmaksa, o bölgenin soğurken çatlamasına neden olabilir.
  • Cheesecake’in kenarları altın sarısı ve katılaşmış; ortası kalıbı salladığınızda hafif yumuşaksa, tatlınız pişmiş demektir. 
  • Fırında en az 1 saat soğutun. Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra en az 6-8 saat buzdolabında vakit geçirmesine izin verin, böylece tadı ve kıvamı oturacaktır.

 
Bu içeriği paylaşın;
 
 
 

Copyright 2016 Yaşar Holding A.Ş.

Gizlilik ve Kullanım Koşulları/KVKK
 
Site by LuckyEye
 

PINAR İLETİŞİM MERKEZİ

444 76 27

 
CookieWeb sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. Daha fazla bilgi için gizlilik ve kullanım koşullarımıza göz atabilirsiniz.
X