Pınar Labne'li Fıstıklı Muska Böreği
Malzemeler
Pınar Labne 200 g
1,5 su bardağı toz yeşil fıstık
1/2 paket baklavalık yufka veya 3 normal yufka
2 yk eritilmiş Pınar Tereyağı
2 yk tepeleme un
2 yk tepeleme pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Üzeri için
Pudra şekeri
İçinin Hazırlanışı
Geniş bir tava içinde tereyağını eritin ve unu ilave edin. 1-2 dk. kavurun, sütü, vanilyayı, puda şekerini ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alıp Pınar Labne ve fıstığı ilave edin. Sonra tekrar kısık ateşte tüm malzemeyi bir taşım pişirin.
Böreğin Yapılışı
Yufka dilimlerini hafifçe tereyağı ile yağlayıp 3 adet kesilmiş yufkayı üst üste koyun. Tatlı kaşığı ile Pınar Labne'li içi yufkanın ucuna koyun ve muska şeklinde katlayın. Isıtılmış fırında 180 °C'de 10-15 dk. pişirin. Puda şekeri serperek servis yapın.