Pınar Labneli Pancar Salatası
MALZEMELER
- 200 g Pınar Labne
- 3-4 adet büyük boy kırmızı pancar turşusu
(her biri mandalina büyüklüğünde olmalı)
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 veya 2 diş sarımsak
Üzeri için;
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Pancar turşusunu tavla zarı formunda, çok küçük küpler halinde doğrayıp süzgeçte en az 10 dakika bekletin. (suyu iyice süzülmezse salatayı sulandırır)
- Diğer taraftan, Pınar Labne’yi büyükçe bir kaseye aktarıp tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla çırpın. Tuzla dövdüğünüz sarımsakları ilave edip karıştırın.
- Süzgeçteki pancarları ve ceviz içini ilave edip iyice karıştırın ve servis tabağına aktarın. Üzerine sızma zeytinyağını gezdirin. Maydanoz veya dereotu yapraklarıyla süsleyerek servise sunun.
Not: İsterseniz bu salataya küp küp doğranmış 1 adet dolmalık kabak da ekleyebilirsiniz. Salatalık da olabilir.