Pınar Labne'li Pişmeyen Cheesecake Parfe

Malzemeler:
• 2 paket yulaflı bisküvi
• 50 g eritilmiş tereyağı
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kreması için;
• 3 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
• 1 çay kaşığı tuz
• 3 adet limon
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 paket Pınar Labne (200g)
Yapılışı
• Bisküvileri kırarak robota koyun. Sıvı yağ ve tereyağı ekleyip robotta çekerek hamur kıvamına getirin. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı soğuk su ilave edebilirsiniz.
• Hamuru robottan alın. 22-25 santimetre çapındaki kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyoyla kaplayın. Hamuru bastırarak kalıba yayın.
• Yumurta aklarını geniş bir cam kaseye koyun. Tuzu katıp mikserin yüksek devriyle katılaşıp kar gibi oluncaya kadar en az 7-8 dakika çırpın.
• Yumurta sarılarını ve 1 su bardağı toz şekeri başka bir cam kaseye koyun. Pınar Labne’yi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın.
• Diğer taraftan, limonları iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayıp 1 su bardağı şekerle birlikte robotta çekin. Püre haline gelen karışımı yumurtalı ve Pınar Labne’li karışımın üzerine ilave edin. Tahta kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.
• Üzerine kar gibi olan yumurta akını yavaş yavaş aktarıp karıştırmaya devam edin.
• Bu karışımı kalıptaki bisküvi hamurunun üzerine aktarıp yayın. Derin dondurucu da en az 6-7 saat bekletin.
• Dondurucudan çıkardığınız pastayı kalıptan alıp servis tabağına koyun. Alüminyum folyoyu sıyırıp atın. Oda sıcaklığında 7-8 dakika beklettikten sonra keskin bir bıçakla dilimleyerek servise sunun.