Roka Soslu Dana Bonfile
Malzemeler:
- Bonfile (bütün) 200 gr
- Akdeniz yeşillikleri 180 gr
- Amerikan biberi 100 gr
Marinat:
- Zeytinyağı 200 gr
- Roka 80 gr. (parça yapraklar halinde)
- Domates 50 gr (küp doğranmış)
- Yoğurt suyu 15 gr
- Tane karabiber 5 gr, sarmısak 1 diş
Roka sos:
- Roka130 gr. (ince doğranmış)
- Sarmısak 1 diş (ince doğranmış)
- Zeytinyağı 55 gr
- Konkase domates
- 60 gr. (küp doğranmış), tuz 3 gr., değirmen karabiber 3 gr
Hazırlanışı:
Tüm marinanın malzemelerini birleştirin. Bonfileyi zarlarından temizleyip marinatın içine, marina bonfilenin üzerini aşacak biçimde yerleştirin ve bir gün dinlendirin. Zeytinyağını kızdırın. Sarmısağı ve ardından domatesi ekleyin. 30-40 saniye soteleyip, rokayı ekleyerek ateşten alın. Bonfileyi ortası çiğ kalacak şekilde iki taraşı 3-4 dakika kızartın. Amerikan biberini kızarttıktan sonra mevsim yeşillikleriyle beraber servis tabağına yerleştirin. Bonfileyi uzunlamasına dilimleyerek Akdeniz yeşilliklerinin üzerine yerleştirin. Roka sosu ekleyerek servis edin.