Salmonlu Dil Balığı Filetosu

Mutfak: Fransız Mutfağı
Hazırlama Süresi: (Dk) 60
Nasıl Servis Yapılır: Sıcak
Zorluk Derecesi: 1
Malzemeler: 4 adet Pınar dil balığı (fileto edilmiş)
1 çay fincanı Pınar krema
1 adet iri pırasa
80 gr. salmon füme
10 gr. orta boy mantar
4 adet soyulmuş kornişon turşu
1 adet sakız kabağı
1 adet iri boy soğan
1 adet sıkılmış limon suyu
2 adet patates
1 çorba kaşığı Worcester sos
1 su bardağı balık velutesi
4 adet taze defne yaprağı
Süslemek için:
1 çorba kaşığı kapari çiçeği
1/8 demet maydanoz
1/8 demet dereotu
1 çorba kaşığı toz badem
1 çorba kaşığı Pınar tereyağı
2 çorba kaşığı beyaz şarap
1 çorba kaşığı konyak yeterince tuz
Kaç Kişilik: 1
Hazırlanışı: Pırasanın dış yapraklarını 30 dk. haşlayın ve buzlu suya atın. Dil balıklarını fileto ettikten sonra incecik dövün ve çalışma tahtasını hafif ıslatarak birbirine birleştirip dizin. Salmon füme dilimlerini de üzerine sıralayıp, pirzola demiri ile vurarak birbirine pekişmesini sağlayın. Patatesleri küçük şato patates olarak haşlayın. Defne yaprağı, krema, toz badem ve baharatların dışındaki malzemeleri doğrayıp tereyağında sote edin. Baharatlarla tatlandırıp toz badem, worcester sos, dereotu ve maydanozu da ekleyin. Hazırladığınız için yarısını, bohça şeklindeki balık filetosunun içine yayın. Rulo şeklinde sarıp, 180°C'de 10 dk. pişirin. Ve pırasa yapraklarının içine sarın. Baharatlarla da dışını tatlandırın. Ve 3 dk. fırında bekletin. Kalan iç malzemenin içine beyaz şarap, konyak, krema ve balık velutesi ekleyip, sos oluncaya kadar kaynatın. Haşlamış olduğunuz patatesleri tereyağında sote edip üzerine maydanoz serpiştirin. Tabağın dibine sos döküp, rulo halindeki balığı eşit parçalara bölün ve tabaklara koyarak servise sunun.
Geri