Saray Usulü Şehzade Kafesi
Malzemeler (2 kişilik):
- 1 kg kemikli kuzu sırtı
- taze baharatlar (rosemary, kekik)
- 100 gr ayçiçek yağı, 4 diş sarmısak
Garnitür için:
- 200 gr haşlanmış patates
- 50 gr fırınlanmış kestane
- 2 adet ince kıyılmış taze soğan
- 5 gr tuz ve file badem
- 5 gr beyaz toz biber
- 1 adet baby kabak
- 1 adet baby patlıcan
- 50 gr pırasa
- 2 adet cherry domates ve arpacık soğan
- 2 dal rosemary
Sosu için (Bahar sosu):
- 1 kg fırınlanmış kuzu kemiği
- 1 kg doğranmış taze sebze vebaharatlar
- 100 gr kuru soğan
Yapılışı:
Kuzu sırtı bir gün önceden sıvıyağ ve taze baharatlarla marine edilir, taç şekline getirilir. Fırında 180 derecede 80 dakika pişirilir. Haşlanmış patates, kestane, taze soğan, tuz ve biberle karıştırılıp armut şekline getirilir. File bademe batırılarak kızartılır. Izgarada pişirilmiş baby sebzeler, sarmısak, arpacık soğan bahar sosuyla servis edilir.