Sebze Çubuklarıyla Sarılmış Hindi Provencal
Malzemeler:
- 1 kg. Pınar Hindi Göğüs Biftek
- 100 ml. Pınar Süt
- 50 gr. Pınar Tereyağı
- 50 ml. sızma zeytinyağı
- 500 gr. galeta unu
- 500 gr. Domates
- 1 adet soğan
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 3 diş sarmısak
- 1 tatlı k. Taze kekik, taze fasulye, taze soğan, 2 çay kaşığı kurutulmuş sebze miksi, tuz, karabiber, mutfak ipi
Hazırlanışı:
Hindi biftekten yaklaşık 15x10 cm’lik ince yapraklar elde edin. Yaprakları tuz, karabiber ve sarmısakla lezzetlendirip dinlendirin. Sebzeleri 15 cm’lik kalemler formunda dilimleyip, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlanmış sebzeleri eritilmiş tereyağı, tuz, muskat ve karabiberle lezzetlendirin. Galeta ununu kurutulmuş sebze miksi, tuz, karabiber ve taze kekikle harmanlayın. Sebzeleri uçları dışarıda kalacak şekilde hindi filetoların içine yerleştirip rulo yapın. Mutfak ipiyle sıkıca bağlayın. Hazırladığınız ruloların sadece hindi etli yüzeyini una ve yumurtaya bulayıp, hazırladığınız galetalı karışımla kaplayın. Domatesleri konkase edin. Soğan ve sarmısağı bir kaserolde zeytinyağıyla soteleyip, içine konkase domatesleri ilave edin. Sosu tuz, karabiber ve taze kekik yaprağıyla lezzetlendirip çektirin. Hazırladığınız sosu bir tepsiye döküp üzerine sebzeli hindi sarmalarını yerleştirin. 170 derece ısıtılmış fırında galeta unu renk alıncaya dek pişirin.