Sedef Bonfile

Mutfak: Türk Mutfağı
Hazırlama Süresi (Dk): 30
Nasıl Servis Yapılır: Sıcak
Zorluk Derecesi: 1
Malzemeler:
4 parça bonfile
2 çorba kaşığı un
300 gr. Pınar süt
200 gr. haşlanmış fasulye
150 gr. margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı hindistan cevizi
Karabiber ve süslemek için yeşil fıstık
Kaç Kişilik: 4
Hazırlanışı: Bonfileleri kuş yuvası şeklinde ızgarada pişirin. Beşamel sos için kızgın yağa unu ilave edip kavurun. Bu işlem bitince üzerine süt, karabiber, tuz ve hindistan cevizini de ekleyip bir müddet daha pişirin. Sonra kuş yuvası bonfilelerin içine haşlanmış fasulyeyi yerleştirerek, beşamel sosunu ilave edin. Yeşil fıstık, domates ve biberle süsleyerek servise sunun.
Geri