Şef Danilo Zanna’dan Pınar Labneli Semizotu
Malzeme Listesi
- 2 demet semizotu (sadece yaprakları kullanılacak)⠀
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Sos İçin
- 180-200 g Pınar Labne⠀
- 2 yemek kaşığı tepeleme mayonez (light mayonez de kullanabilirsiniz)⠀
- 3 diş dövülmüş sarımsak⠀
- 1 adet limonun suyu⠀
- 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber⠀
- 1 yemek kaşığı kuru nane⠀
- Zeytinyağı⠀
Yapılışı
Semizotunun yapraklarını saplarından ayırın. Yaprakları iyice yıkayıp süzülmesini bekleyin. Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; Pınar Labne’yi derin bir kaba koyun. İster mayonez, ister tahin ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz, pul biber, nane ve sıvıyağı ilave edin. Tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Ceviz içini ekleyip kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız sosu süzülmüş olan semizotu yapraklarının üzerine gezdirip çatalla karıştırın. (Semizotunu ezmemeye özen gösterin)Üzerini bütün haldeki ceviz ve isterseniz konserve mısırla süsleyerek servise sunun. ⠀